Bedrijfsleider Lotte Blanken en eigenaar Maurice Verberkt van Poke Man Bussum.
Bedrijfsleider Lotte Blanken en eigenaar Maurice Verberkt van Poke Man Bussum. (Foto: © Bob Awick )
Advertorial

De lekkerste poké bowls bij Poke Man Bussum

  Bedrijven

BUSSUM Poké bowl is dé trend van het moment. Het is 'healthy food' met verschillende smaken die je eindeloos kunt combineren en is te bestellen bij Poke Man Bussum.

"De poké bowl is een Hawaiiaans gerecht dat bereid werd met overgebleven stukjes vis", vertelt Maurice Verberkt. "Door de Aziatische invloed werden daar verse groenten en rijst aan toegevoegd."

Maurice is de eigenaar van Poke Man in Bussum en Hilversum waar de poké bowls bereid worden. "Ik ben mijn carrière begonnen bij accountantsbedrijf PricewaterhouseCoopers en heb daar zeven jaar gewerkt als manager voor overnames en fusies. Op een gegeven moment wilde ik iets anders gaan doen. Ik was 32 jaar en dacht: als ik een stap wil maken dan moet ik het nu doen."

Passie

Maar hoe kom je als manager tot de horeca? "Mijn passie is ondernemen. Ik kwam in gesprek met de chef-kok van Poke Man, die het bedrijf in 2017 was begonnen aan de Bussumerstraat in Hilversum. Hij wilde toch liever in een echt restaurant koken en ik zag dat de poké bowl een hype aan het worden was. Ik heb het bedrijf in 2018 overgenomen zodat ik mijn eigen onderneming kon beginnen."

Vrij snel is Lotte Blanken erbij gekomen als bedrijfsleider en heeft Poke Man verder uitgebouwd naar een goed lopende zaak. "Door Lotte kon ik verder nadenken over hoe we het Poke Man-concept konden uitbreiden."

"Je zag dat de hype steeds groter werd, ook omdat RTL Boulevard er aandacht aan heeft besteed. Het gerecht werd bestempeld als de 'healthy comfortfood van 2018' en is een gezond alternatief voor pizza, patat of shoarma. Ik ben gaan kijken om het concept in het hele Gooi uit te rollen. In april zijn we in Bussum begonnen met Poke Man en ik heb nu ook een pand in Huizen gekocht."

Heel lekker

"Een poké bowl is echt heel lekker en je kunt het zelf met allerlei verschillende ingrediënten samenstellen. De basis is de sushirijst met verse zalm, tonijn, garnalen, kip of tofu, die je kunt aanvullen met verse groenten zoals komkommer, avocado, sojabonen, zeewier, Japanse radijs, mango, rode ui, kimchi (gefermenteerde kool), paprika, tomaatjes, wortel, gember, roomkaas of babymaïs."

Gezonde en dagverse maaltijd

Bij Poke Man Bussum hebben ze vijf standaard poké bowls met verse zalm, tonijn, kip, tofu en gember en vier groenten. "Je kunt bij je gerecht ook een zoete, zoute of pittige saus toevoegen. We hebben tien verschillende sauzen. De afronding is een topping van Japanse kruiden, sesamzaad, gebakken uitjes of nachos. Je hebt dan een gezonde en dagverse maaltijd met minder vet en niet gefrituurd.
Wil je liever je eigen poké bowl samenstellen dan kun je zelf de basis kiezen en zo veel groenten toevoegen als je wilt."

Poke Man zit aan de Singel 123 in Bussum, 035-785 82 50. Bestellen kan via www.pokeman.nl en de bestelling kan afgehaald of bezorgd worden tussen 16.00 en 21.00 uur.

Meer berichten