Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Beleid voor Bed & Breakfast in Gooise Meren

Bedrijven

GOOISE MEREN - Bij een Bed en Breakfast (B&B) biedt de hoofdbewoner een beperkt gedeelte van de woning aan voor overnachtingen en ontbijt tegen betaling. De gasten blijven maximaal drie opeenvolgende overnachtingen. En alcohol verkopen mag niet.

Dat staat in de zogenaamde Beleidsnotitie Bed & Breakfast voor Gooise Meren, deze week door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Reden daarvoor is dat het aantal B&B's fors is toegenomen en ook de kernen binnen Gooise Meren meerdere van deze B&B's kennen. En dat heeft impact op de omgeving, is de uitleg. 

Benadrukt wordt dat het niet om Airbnb gaat. Daarover komt later een apart beleid. Bij B&B biedt de hoofdbewoner een gedeelte van de woning aan tegen betaling voor logies en ontbijt voor kortverblijf terwijl de hoofdbewoner aanwezig is.

In het B&B-beleid van nu staat verder dat deze moet zitten in het hoofdgebouw, aan- of uitbouw en alleen mag worden geëxploiteerd in een deel van de zelfstandige woning. Er zijn maximaal vier slaapkamers en er is geen keuken. 

Uiteraard gaat het ook nog even over parkeren. Want wanneer blijkt dat de parkeerdruk rondom een betreffende B&B in een nacht in het weekend hoger is dan 85 procent, moet de B&B op eigen terrein parkeerplaatsen regelen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief