© Petite Amélie
partnerbijdrage

Peuterbed of grote-mensen-bed: de voor- en nadelen op een rij

  Bedrijven

BUSSUM - Wat als je kleintje niet zo klein meer is en je regelmatig ’s nachts het bed uit moet om jouw peuter weer recht te leggen. Is dit een teken dat hij zijn bedje ontgroeit?

Het antwoord hierop is volmondig ja. Wanneer je kind nog gemakkelijk in zijn bed past, maar er wel iedere keer probeert uit te klimmen, is dat óók een teken aan de wand. Blijkbaar is je kind toe aan meer onafhankelijkheid en meer ruimte. Een groter bed kan dan soelaas bieden. De overstap naar een groot bed kan echter wel nogal een grote zijn. Een tussenstap in de vorm van een peuterbedje is ook mogelijk.

Welk bed is geschikt voor jouw kind? Voor een gedegen advies is binnenstappen in de conceptstore van kindermeubelzaak Petite Amélie een goede optie. Hier volgen alvast voor- en nadelen op een rij:

Peuterbed
Een peuterbed is meestal 150 cm bij 75 cm en is dus een stuk kleiner dan een 1-persoons bed.

Voordelen van een peuterbed
* Een peuterbedje voelt knusser dan een 1-persoonsbed.
* Het is een goede tussenoplossing voor kindjes die gevoelig zijn voor plotselinge veranderingen.
* Een peuterbed neemt weinig ruimte in beslag.
* Vaak beschikt een peuterbedje over uitvalbescherming en heeft het een lagere instap dan 1-persoonsbedden.

Nadelen van een peuterbed
* Een kind ontgroeit op den duur ook het peuterbedje.

Grote-mensen-bed
Een 1-persoons bed is voor een kleine peuter best groot als je kijkt naar het formaat. Gemiddeld is een groot bed 200 cm bij 75 cm.

Voordelen van een grote-mensen-bed
Het 1-persoonsbed kan een kind tot de tienertijd of langer gebruiken.

Nadelen van een grote-mensen-bed
* Neemt veel ruimte in beslag
* Sommige peuter voelen zich in zo’n groot bed niet geboren en angstig
* Het kan gebeuren dat je kind sneller uit bed valt

Voordat je een besluit neemt over de aanschaf van peuterbed of een grote-mensen-bed is het verstandig om naar jouw kleine hummel te kijken. Niet elke peuter is toe aan de ruimte en vrijheid die een éénpersoonsbed geeft. Is jouw kind gevoelig voor veranderingen? Maak dan de stap iets kleiner en bied je kleintje de geborgenheid van een peuterbed. Wanneer jouw kind een echte avonturier is, is een grote-mensen-bed misschien een betere optie.

Zorg er hoe dan ook voor dat er niet ineens een ander bed in zijn slaapkamertje staat. Probeer je kind te betrekken bij de overgang van zijn ledikant naar een groter bed. Extra leuk wordt het wanneer je zijn slaapkamertje ook meteen onder handen neemt!

Je vindt de concept store van Petite Amélie op Kerkstraat 6 in Bussum. Laat je inspireren en kom langs voor een kopje koffie of thee!

Meer berichten