Foto: Bob Awick
Advertorial

Voetsula Podotherapeuten behandelen voetproblemen

  Bedrijven

BUSSUM/MUIDEN Bij Voetsula Podotherapeuten ben je aan het juiste adres voor de oplossing van voetproblemen.

"We zijn dé voetenexpert in lopen en staan en bieden specialistische voetzorg aan iedereen, waaronder mensen met diabetes of reuma, kinderen en sporters", vertelt podotherapeut en eigenaresse Femke van Langeveld. "Een podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van de voeten of door een afwijkend looppatroon. Voetklachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat de drukverdeling in je voet niet meer goed verdeeld is doordat vetkussentjes afnemen of op een andere plek gaan zitten. Ook kunnen er likdoorns of eeltplekken ontstaan, omdat de tenen een andere stand krijgen en instabiel worden. Je voeten kunnen ook gaan inzakken waardoor de voetstand verandert."

Gesprek
"Het is heel belangrijk dat je goed blijft lopen, vooral op oudere leeftijd. Mensen blijven vaak te lang met voetklachten doorlopen en dat is niet nodig. Patiënten kunnen klachten hebben door overbelasting, vermoeidheid, sportblessures of moeilijke voeten. Als je bij ons komt, gaan we eerst in gesprek over de klachten. We doen dan een uitvoerig onderzoek en geven schoenadvies en kunnen inlegzolen op maat maken met een van de modernste technieken zoals de Paromed 3D-scanner.

In de groei
Veel kinderen rond een jaar of tien komen naar onze praktijk met hielpijn. De groeischijf in hun hielen is nog niet volgroeid en door te voetballen of hockeyen op noppen en op een harde ondergrond kunnen ze daar last van krijgen. Na een onderzoek bepalen we of je voor sportschoenen kiest met een dikkere zool of een op maat gemaakte inlegzool. Voor mensen die veel sporten, zoals hardlopen, en last hebben van hun voeten of knieën maken we podotherapeutische sportzolen en mensen met reuma kunnen we helpen met comfortabele zolen, die ook geschikt zijn voor oudere mensen om lekker thuis rond te lopen. Deze zolen zijn zacht en geven comfort aan je hele voet."

Geen verwijzing
"Je hebt tegenwoordig geen verwijzing meer nodig van de huisarts of specialist om bij ons langs te komen. Als je voetproblemen hebt en niet bekend bent met ons werk, kun je langskomen voor een gratis inloopspreekuur."

Contact
Voetsula Podotherapeuten zit in Bussum in Medisch Centrum Bussum Zuid aan de Piet Heinlaan 50D en in Muiden in Gezondheidscentrum Muiden aan de Burgemeester De Raadtsingel 15a. Voor vragen kun je bellen met 035-887 1565 of mailen naar info@voetsula.nl. Meer informatie staat op www.voetsula.nl.

Meer berichten