Marin en Saskia naast de band die vorige week optrad tijdens de opening.
Marin en Saskia naast de band die vorige week optrad tijdens de opening. (Foto: Bob Awick)
Advertorial

Nieuw in Bussum: Lunchroom Marktzicht

  Bedrijven

BUSSUM - Vlak bij het Wilhelminaplantsoen is een nieuwe lunchroom gekomen: Lunchroom Marktzicht. De naam zegt het al, bij de markt. "We zijn een gastvrije lunchroom en je bent welkom voor een drankje of hapje. Wij serveren graag een lekkere lunch met vele dagverse producten."

Bij Lunchroom Marktzicht kun je genieten van een heerlijk vers gezet kopje koffie, thee of warme chocolademelk, een lunch met warme gerechten, borrelhapjes voor bijvoorbeeld bij de thee of een ander lekker drankje in een gezellige en sfeervolle ambiance.

Eigenaresse en chef-kok Saskia Ghafoerkhan vertelt dat alle gerechten altijd bereid zijn met dagverse producten. "Ik ben nu zo'n twintig jaar chef-kok en heb de nodige ervaring opgedaan bij diverse restaurants. Ook heb ik vijf jaar mijn eigen zaak gehad op de Veluwe." Saskia staat samen met collega Martin Bakker in de lunchroom. 

Saskia en Martin
"Martin en ik zijn al lange tijd vrienden en werkten in het verleden voor het Rode Kruis in Bussum. Ik heb toen met Martin besproken om mijn eigen lunchroom in Bussum te beginnen en zo is Lunchroom Marktzicht ontstaan. Martin zei toen dat als ik iemand nodig had, hij graag bij mij wilde werken. Et voilà, nu staan we samen in deze fantastische en sfeervolle lunchroom. Echt geweldig en we hebben er zin in! Ben je toe aan een rustmomentje? Kom dan gezellig langs. Iedereen is meer dan welkom!"

Soep
"In de lunchroom hebben we een heerlijke lunch met onder andere kip-, groente- en tomatensoep, een lekker bord spaghetti, uitsmijters, pannenkoeken, tosti’s, diverse salades met tonijn, kip of geitenkaas met honing en heerlijke zoete verleidingen als warme apfelstrudel met vanillesaus en slagroom. Voor vegetariërs hebben we salades, humus en brie. Kinderen kunnen hier ook lekker eten. Een pannenkoekje, soepje, uitsmijtertje met een sneetje brood. En als toetje serveren we lekkere vlaflip, versfruittoetje of een lekker bolletje roomijs."

Borrel
Bij Lunchroom Marktzicht kun je ook terecht voor een borrelplankje. "Dit plankje is ook lekker voor vegetariërs. We schenken verse sapjes en alcoholvrije dranken. In ons assortiment hebben we wijnen en bieren. Het speciaal bruin bier is zeker het proberen waard, want die is heel smaakvol."

Stamppotdag
De woensdag is bij Lunchroom Marktzicht stamppotdag. "Elke week hebben we een andere stamppot. Ook zijn er andere activiteiten: op donderdag 31 oktober serveren we met Halloween spaghetti en op 5 december hebben we met Sinterklaas pannenkoeken, beide gerechten voor een speciale prijs, en met de kerstdagen een uitgebreide brunch." Heb je een 'intiem' feestje met een borrel, koffie of lekker warm eten voor een verjaardag, receptie of afscheid van een dierbare dan kun je eveneens terecht bij Lunchroom Marktzicht. "Onze lunchroom is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, maar voor een feestje of afscheid kun je bij ons ook terecht op zondag of op maandag tot 22.00 uur."

Lunchroom Marktzicht zit aan de Havenstraat 134B in Bussum, 035-785 75 95/06-140 50 086. Voor informatie kun je mailen naar lunchroom@marktzichtbussum.nl of kijk op www.marktzichtbussum.nl.

Meer berichten