Agnes, Ellen, Claire, Alfred en Bart zijn aanwezig tijdens de informatieavond.
Agnes, Ellen, Claire, Alfred en Bart zijn aanwezig tijdens de informatieavond. (Foto: Bob Awick)
Advertorial

Informatieavond NVM over kopen en verkopen woningen

  Bedrijven

NAARDEN Ben je aan het overwegen om te kopen of te verkopen? Kom dan naar de NVM informatieavond op 17 oktober waar drie makelaars, een notaris en een financieel adviseur vertellen of dit het moment is om te kopen, verkopen of om in je woning te blijven wonen.

"Tijdens de informatieavond kunnen we de vraag of dit het moment is goed uitleggen", vertelt makelaar Ellen Mouthaan van Ellen Mouthaan Makelaardij, die samen met Rijks Bredius Notarissen, Baar Advies, KPP Financiële Planning, Koudijs Makelaardij en Bart de Jong Makelaardij aanwezig is. "We geven eerst praktische informatie en adviezen over de huidige woningmarkt in Gooise Meren en 't Gooi en de hypotheekmarkt." 

Groter of kleiner wonen
Ook vertellen we over mogelijkheden die relevant kunnen zijn als je kleiner wilt gaan wonen omdat de kinderen het huis uit zijn, of juist groter omdat je meer ruimte nodig hebt door gezinsuitbreiding, en wil je buiten het centrum wonen, gaan samenwonen of dichter bij je kinderen of werk. Ook worden financiële aspecten besproken zoals lagere woonlasten, kun je de overwaarde van je woning gebruiken als je minder wilt werken of voor je pensioen, is het verstandig om je huis af te betalen of wil je een nieuwe hypotheek omdat je wilt profiteren van de lage rente."

Vragen
"Daarna is er voldoende tijd om met een makelaar, notaris of financieel adviseur vrijblijvend in gesprek te gaan met persoonlijke vragen. Misschien vraag je je af hoe je het financieel en juridisch moet regelen als je met twee gezinnen in een groot huis wilt gaan wonen of dat je met andere mensen een portiekhuis met acht appartementen wilt kopen omdat je in de toekomst langer zelfstandig thuis moet wonen. Je hebt dan zes eigenaren en de bovenverdieping kun je ombouwen tot een gezamenlijke ruimte. Ook kun je vragen hebben hoe je het financieel kunt regelen als je je dochter of zoon wilt bijstaan met het kopen van een woning, je moeder in huis wilt nemen of als je gaat scheiden."

Onduidelijkheden
"Tijdens deze avond willen we veel onduidelijkheden wegnemen. Misschien wil je pas over een paar jaar verhuizen, maar dan weet je wel waar je dan rekening mee moet houden." De avond is laagdrempelig met een onafhankelijk en gratis advies van de zes kantoren. 

Mogelijkheden
"Je kunt alles met ons bespreken en we denken met je mee wat voor jou de beste oplossing is. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, dus als je vragen hebt of actuele informatie wilt, kom dan langs." De informatieavond is op 17 oktober vanaf 19.30 uur in de Witte Kerk aan de Koningin Wilhelminalaan 15 in Naarden.

Aanmelden op de site: www.isdithetmomentGooi.nl.


Meer berichten