Puur ambacht en knusse sfeer bij d'Oude BRINK
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Chef-kok Sanjai Mehilal en zijn vriendin Diana vierden begin deze maand met plezier het 1-jarig bestaan.
Chef-kok Sanjai Mehilal en zijn vriendin Diana vierden begin deze maand met plezier het 1-jarig bestaan. (Foto: Bob Awick)

Puur ambacht en knusse sfeer bij d'Oude BRINK

  Bedrijven

BUSSUM - Op zondag 1 september was het precies een jaar geleden dat Restaurant-Café d'Oude BRINK aan de Brinklaan voor het eerst haar deuren opende.

"Toen ik het restaurant overnam, heb ik het helemaal laten verbouwen en nu heeft het een warme, moderne en gezellige uitstraling met knusse hoekjes", vertelt eigenaar en chef-kok Sanjai Mehilal. "Bezoekers vertellen dat ze zich hier meteen thuis voelen."

Wat het restaurant ook bijzonder maakt, is de overdekte buitentuin. "Dit is een speciale ruime naast het restaurant met een eigen bar, open haard en heaters zodat je er ook met koud weer lekker warm kunt zitten voor bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel met collega's of vrienden, feesten of partijen, je kunt dan ook het restaurant afhuren, en als het Nederlands elftal speelt, plaatsen we een beamer zodat je met vrienden naar de wedstrijd kunt kijken. Op elke derde donderdag van de maand hebben we daar een bitterballenborrel en vanaf november wordt het een gezellige winterbar met erwtensoep en glühwein. Op onze Facebookpagina worden al deze leuke activiteiten aangekondigd."

Toegankelijke kaart
Bij d'Oude BRINK kun je langskomen voor lunch, borrel of diner. "We hebben een toegankelijke kaart met klassiek Frans-Hollandse gerechten met een moderne Aziatische twist. Daarnaast ook dag- en seizoenschotels en elke maandagavond een Surinaamse avond tegen zeer goede prijzen. Wat ons restaurant bijzonder maakt, is dat alle gerechten dagelijks vers worden bereid en dan bedoel ik vlees, vis, groenten, sauzen, frites en zelfs de mayonaise. En we hebben ook de beste wijnen."

Passie
De passie voor koken kreeg Sanjai al vroeg mee door zijn Surinaams-Hindoestaanse familie. "Ik studeerde economie en had daarnaast een bijbaan in de horeca, wat ik geweldig vond. Ik ben toen de koksopleiding gaan doen en gaan werken bij restaurant Vlaar in 's-Graveland als souschef. Na twee jaar ging ik naar café Moeke Spijkstra in Blaricum. Eerst als souschef en na een jaar werd ik de chef-kok. Na vijf jaar Moeke heb ik twee jaar in 't Bonte Paard in Laren gewerkt als chef-kok. "

Trots
"Hierna dacht ik: waarom begin ik niet voor mezelf? En zo is mijn eigen droom in vervulling gegaan en daar ben ik heel trots op. Samen met mijn personeel en vriendin Diana, die mijn bedrijfsleidster en grote steun is, werk ik hier met veel plezier en passie waarbij ambacht altijd vooropstaat, maar ook de prijs-kwaliteitverhouding.

Kom langs
Kom langs om de sfeer zelf te proeven en te genieten van onze heerlijke gerechten." Restaurant-Café d'Oude BRINK, Brinklaan 62, Bussum, 035-303 7179, www.deoudebrink.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>