De man die alles weet van klokken, horloges, uurwerken en meer.
De man die alles weet van klokken, horloges, uurwerken en meer. (Foto: Bob Awick)
Advertorial

Klokkenmaker Harry Geerts al 30 jaar in het vak

  Bedrijven

BUSSUM - Harry Geerts is dé klokkenmaker van Bussum en omstreken. Dit jaar oefent hij alweer 30 jaar zijn vak uit. Harry vertelt vol trots en vol passie over zijn zaak De Klokkenmakers.

Wie bij De Klokkenmakers binnenloopt ziet direct een geweldige klok, groot en hoog maar ook zeker slank en sierlijk, die een bijzonder speelwerk laat horen. "Dit een zeer bijzonder Amsterdams staand horloge met speelwerk dat gemaakt is rond 1750 door Paulus Bramer & zoon," vertelt de klokkenmaker. "Deze klok is toentertijd speciaal gemaakt voor een bekende vooraanstaande familie in Amsterdam met bijzondere en unieke details. Wij hebben deze van de eerste eigenaar mogen overnemen, gerestaureerd en nu in de verkoop", aldus Harry.

Naast dit bijzondere Amsterdams staande horloge is er in de sfeervolle winkel van De Klokkenmakers een grote diversiteit aan klokken te vinden. Van elektrische industriële klokken, art deco, en empire tot klokken uit de periode van Lodewijk XV. Ook verkopen zij verschillende horlogemerken en hebben een kleine collectie sieraden. Kortom... De Klokkenmakers heeft het allemaal.

In het aangrenzende open atelier, met allerlei draaibanken en freesmachines, kun je De Klokkenmakers aan het werk zien. Daar repareren/restaureren zij de uurwerken van particuliere klanten en verschillende grote opdrachtgevers/antiquairs. Aangezien het veelal om oude klokken gaat waar je niet even onderdelen voor kunt bestellen als ze stuk zijn, maakt Harry veel onderdelen zelf.

De Klokkenmakers maken niet alleen klokken, maar zijn ook gespecialiseerd in het repareren van mechanische horloges en het vervangen van een batterij. Nieuwsgierig geworden of heeft u zelf een klok of (zak)horloge dat niet meer loopt, stap dan eens binnen bij De Klokkenmakers, zij maken de tijd voor u.....

De Klokkenmakers is te vinden aan de Kapelstraat 12 in Bussum. Bel voor info 035-5446130.
Meer berichten