Claudia van den Berg runt Brink's samen met haar man Lourens.
Claudia van den Berg runt Brink's samen met haar man Lourens. (Foto: Yvette de Vries)
Advertorial

Brink's; een nieuw horecaconcept aan de Brinklaan

  Bedrijven

BUSSUM - Bijna drie jaar stond het voormalige Mr. Cocker-pand aan de Brinklaan 85 leeg en dat was het rasechte Bussumse echtpaar een doorn in het oog. Nu kun je bij Brink's overdag terecht voor lunch of iets zoets en daarna ben je welkom om te borrelen en voor het diner. Het assortiment open wijnen is uitgebreid.

Claudia en Lourens zijn ervan overtuigd dat ze iets extra's kunnen bieden voor Bussum en omgeving. "We waren heel verbaasd dat er niets meer gebeurde met het pand", reageert Lourens. Ze zijn beiden geboren en getogen in Bussum en hebben elkaar leren kennen bij de Bussumse honk- en softbalvereniging, waar Lourens overigens nog steeds speelt. Claudia: "Mr. Cocker heeft jarenlang HCAW gesponsord." Claudia en Lourens hebben het pand aan de Brinklaan van de eigenaar van Mr. Cocker, de heer Jaarsma, gekocht. Voor hen heeft het pand dus een bijzondere betekenis.

Een unieke plek
"Het ligt op een unieke locatie en heeft bovendien een ruim terras op het plein, in de zon. De bovenste etage is een perfecte plek voor een intiem feestje of zakelijk event." De keuken is Frans georiënteerd met o.a. diverse croques, zoete crêpes en hartige galettes (glutenvrij). De eenvoudige dinerkaart van Brink's wisselt om de drie weken.

Taartenwinkel
In de winkel aan de straatkant wordt een taartenwinkel geopend. Kortom, er zit weer leven in het pand en de enthousiaste eigenaren willen zowel binnen als buiten een dorps gevoel creëren. Ze stralen veel enthousiasme en passie uit, zijn gewend om samen de schouders eronder te zetten en hebben zo hun eigen ideeën over de invulling van de buitenruimte. Die moet en kan sfeervoller, vinden ze. Met de gemeente is al veelvuldig contact geweest en ze hopen dat die met hen wil samenwerken. Al wegdromend schetsen ze een Frans aandoend tafereel: een jeu-de-boulesbaan, lindebomen en her en der een bankje.

Taartjes
De taartjes die je vanaf medio mei in de taartenwinkel kunt eten zijn van de Amsterdamse lunchroom De Drie Graefjes. "Hun Amerikaanse taarten en cupcakes zijn heerlijk", aldus Claudia. Een beetje trots vertelt ze dat de taarten buiten Amsterdam nergens anders te krijgen zijn en dat de eigenaren voor hen een uitzondering hebben gemaakt. "We kennen ze uit Amsterdam en in die tijd is er een vriendschap ontstaan."

Filosofie
Die gunfactor past ook bij hun eigen filosofie: "We zijn hier niet voor onszelf, maar voor onze gasten." Dat gevoel en die uitstraling moet Brink's wat hen betreft ook hebben. Ze zeggen zelf geen conceptdenkers te zijn, maar met de sfeer en gastvrijheid die ze uitstralen en de eigenzinnige kaart die ze voeren hebben ze wel een geheel eigen stijl. En die voeren ze overal in door. Vanaf het terras en de aankleding binnen tot het personeel. "We werken hier, net als in Amsterdam, met mensen die het leuk vinden om in de horeca te werken."

Brink's is zes dagen in de week geopend vanaf 11.30 uur. Lunch wordt geserveerd tot 15.30 uur en de keuken van het restaurant is tot 21.30 uur geopend.

Meer berichten