Linda Baart in haar sfeervolle atelier.
Linda Baart in haar sfeervolle atelier. (Foto: Bob Awick)
De ondernemer vertelt...

Unieke leren tassen en cadeaus bij Owned By

  Bedrijven

BUSSUM In haar sfeervolle atelier Owned By maakt Linda Baart unieke en persoonlijke producten van leer.

"In mijn atelier, dat ook de werkplaats is, heb ik een standaardproductlijn van leren rugzakken, laptoptassen, reistassen, damestassen, toilettasjes, armbanden en hoezen voor paspoort, notitieboek en zonnebrillen die allemaal handgemaakt zijn."

Linda vertelt dat ze toevallig in het vak terecht is gekomen. "Mijn vriend Michel Corbee, die schoenmaker is van Super Largo, leek het een leuk idee om zelf een leren tas te maken en dat hebben we gedaan. Ik ben daarna doorgegaan met het ontwerpen en maken van tassen en notitiehoesjes. Om deze artikelen te verkopen heb ik een webshop aangemaakt en dat was al snel succesvol. Ik heb dit drie jaar gedaan naast mijn werk als etaleuse. Door de bestellingen ging er steeds meer tijd inzitten en wilde ik van mijn hobby mijn werk maken. Michel nam vorig jaar de schoenmakerij over en toen was er de mogelijkheid om de kelder te verbouwen tot atelier."

In het atelier kun je een uniek en persoonlijk cadeau laten maken. "In mijn atelier hangen verschillende zelfgemaakte artikelen, maar je kunt ook op mijn website kijken voor meer ideeën. Heb je een idee, kom dan langs en gaan we het bespreken. In het atelier hangen verschillende soorten leer in de kleuren zwart, grijs, donkerbruin en cognac. Ook kun je zelf kiezen of je een tas met of zonder rits wilt, het stiksel, de fourniture en de kleur van de voering. Wil je het artikel nog persoonlijker maken dan kan ik er een eigen tekst op zetten. Op bijvoorbeeld een toilettasje of notitiehoesje kan dat met 3D of ik graveer het met een laser in het leer. Alles is mogelijk om er echt een persoonlijk product van te maken. Op de artikelen staat mijn bedrijfsnaam Owned By en dat betekent 'eigendom van' en daar kan ik dan een naam achter zetten. Ben je op zoek naar zo'n echt uniek en persoonlijk cadeau, kom dan langs in mijn atelier."

Meer berichten