Hella van Zijtveld in de Loods van Fier Bussum.
Hella van Zijtveld in de Loods van Fier Bussum. (Foto: Bob Awick)
De ondernemer vertelt...

Fier is het best bewaarde geheim van Bussum

  Bedrijven

BUSSUM - Fier, gevestigd in Fort Werk IV, is het best bewaarde geheim in Bussum. "Daar mogen we trots op zijn, vandaar ook de naam 'Fier'."

Locatiemanager Hella van Zijtveld vertelt dat het rijksmonument een prachtig fort is en als je over de oprit wandelt, kom je langs de Loods, zie je de fortmuur met de schietgaten, de kazematten en de poterne. "Je bent in een totaal andere wereld met fluitende vogels en rust."

De nieuwe exploitanten van Fier Bussum hebben niet stilgezeten. "Gedurende de afgelopen maanden onderging een groot gedeelte van de atelierloods een metamorfose en kreeg de poterne een nieuwe uitstraling die de bijzondere plek meer geliefd maakt als trouwlocatie en daardoor beter tot zijn recht komt. De nieuwe kookschool heeft een thuis gevonden in de volledig vernieuwde kazematten."

De Loods is een stijlvolle ruimte met een industriële uitstraling en is geschikt voor 150 gasten. Deze ruimte kan gebruikt worden voor vergaderingen, workshops, presentaties, zakelijke uitjes en feesten, maar ook voor huwelijksfeesten en condoleances. "In de kazematten zijn een kleine ontvangstruimte en keuken en een ruimte voor het diner of als je een dagje wilt brainstormen. Deze ruimte is geschikt voor twintig personen."

Fier Bussum is ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Gooise Meren. "We kunnen voor iedereen een sprookjeshuwelijk regelen. In de poterne is een speciale ruimte voor het huwelijk en na de huwelijksvoltrekking kan de bruiloft buiten in de tuin gevierd worden of in de Loods. Als je bijvoorbeeld een springkussen voor de kinderen wilt, kan dat ook en we kunnen een kinderweddingworkshop aanbieden met een professional die samen met de kinderen iets leuks gaat maken. Ik kan altijd helpen met leuke ideeën voor feesten of een huwelijk."

Meer berichten