Toon de Mol van Otterloo met zijn Energy Wake Up-auto.
Toon de Mol van Otterloo met zijn Energy Wake Up-auto. (Foto: Bob Awick)
De ondernemer vertelt...

Met Energy Wake Up word je echt wakker

  Bedrijven

NAARDEN - Met zijn bedrijf Energy Wake Up wil Toon de Mol van Otterloo dat iedereen wakker wordt en gaat nadenken over het contract met een energieleverancier.

"Niet veel mensen kijken elk jaar naar het verbruik van gas en elektriciteit en het contract met het energiebedrijf. Ik adviseer dan ook om twee maanden voor het contract eindigt dit in je agenda te zetten. Bij veel bedrijven stap je na het beëindigen van het contract van één, twee of drie jaar automatisch over op een variabel contract en dan kan de eindrekening wel tot 40 procent hoger uitvallen."

De website van Energy Wake Up is vernieuwd en staat vol informatie, spaartips, referenties en nieuws voor particulieren en bedrijven. "Je kunt op de site jouw jaarverbruik, aantal personen die thuis wonen, postcode en huisnummer invullen en dan kun je de aanbiedingen van alle energiebedrijven, ook van groene en duurzame leveranciers, bekijken en als er een betere aanbieding bij zit, kun je direct en gratis overstappen. Laat je niet afschrikken door een eventuele opzegboete. Als je een contract hebt afgesloten voor drie jaar dan is de boete maximaal 250 euro, maar als je 1000 euro kunt besparen met een nieuw contract bespaar je 750 euro per jaar. Ik adviseer om altijd een contract bij een energieleverancier af te sluiten voor één jaar zodat je altijd de laagste aanbieding hebt, inclusief een welkomstkorting. Ook kun je via de site de jaarnota downloaden en kan ik meekijken voor een second opinion."

Toon kan iedereen helpen die het niet zelf kan of wil. "Ik ontzorg volledig en regel alles. Je kunt altijd contact met me opnemen. Ik maak een analyse van het energieverbruik, laat weten wat het voordeligste bedrijf is en regel de overstap; en alles op basis van no cure, no pay. Je betaalt alleen als jij er financieel op vooruit gaat en overstapt. Als je overstapt breng ik 20 procent in rekening. Als je 1000 euro kunt besparen, betaal je 200 euro. Ik ben altijd helder, transparant en onafhankelijk."

Meer berichten