Foto: Bob Awick
Zakelijk

Sielesâlt opent praktijk voor leefstijl en geneeskunde in Bussum

  Bedrijven

BUSSUM - Sielesâlt is een nieuwe praktijk voor leefstijlgeneeskunde. Sielesâlt biedt een aantal nieuwe therapievormen aan die voor heel veel mensen met medische klachten ondersteunend kunnen zijn. Marike Westra en Claudia Faber-Botermans zijn de twee drijvende krachten achter het concept aan de Lindelaan 4.

Claudia vertelt: "De huidige geneeskunde is opgedeeld in verschillende specialismen en artsen krijgen maar weinig tijd voor hun patiënten. Vaak wordt er medicatie voorgeschreven om symptomen te onderdrukken. Wij komen beiden uit de wereld van de reguliere geneeskunde en wilden dit anders doen. Wij kijken naar het hele verhaal. Wat zijn de klachten? Wat is er al geprobeerd? Wat geeft stress? We kijken naar voeding en beweging en daarna gaan we praktische stappen ondernemen."

Heilzaam effect
Marike vertelt dat zout een belangrijke rol speelt in de praktijk. "We weten al heel lang dat zout een heilzaam effect heeft. Met name voor mensen met problemen aan de luchtwegen, de huid en auto-immuunziekten. Mensen met dit soort aandoeningen kunnen gebruikmaken van onze zoutkamer. Daar lig je ontspannen op een stoel in een kamer waarvan de muren en vloer ingelegd zijn met eeuwenoud zout uit Perzië. Dat is zout uit de oude oerzee dat mineralen bevat waar veel mensen tekort aan hebben. Daarnaast wordt zout verneveld in de lucht en dat adem je in. Er is muziek en lichttherapie bij."

Kinderen met eczeem
"Als positieve bijwerking ga je er heerlijk van slapen. Deze behandeling is heilzaam bij mensen met COPD, astma,eczeem, psoriasis en meer. We hebben ook een zoutkamer voor kinderen waar ze kunnen spelen terwijl ze de zoute lucht inademen. Ouders mogen gratis mee en het is ideaal voor kinderen met chronische klachten zoals eczeem of luchtweginfecties."

Infraroodcabine uit Amerika
Naast de zoutkamers hebben de dames ook infraroodcabines, thermografie en neurofeedback. Het gaat veelal om behandelmethodes die nergens anders in de buurt toegankelijk zijn. "De infraroodcabine bijvoorbeeld komt uit Amerika en wij zijn de eersten in Nederland die hiermee werken. Door het licht krijgen al je cellen en je immuunsysteem als het ware een 'boost'. Ideaal als anti-age omdat het de huid verstevigt. Maar ook sporters en mensen met reuma of spierklachten hebben er baat bij. Net zoals mensen met hormoonproblemen, die een kinderwens hebben, in de overgang zitten of last hebben van een winterdepressie."

Kijken naar totaalplaatje
Sielesâlt is een laagdrempelige manier om op een andere manier naar (chronische) klachten te kijken. Bij een consult, deels wordt dit uit de aanvullende zorgverzekering vergoed, kijken ze naar het totaalplaatje. "Bij behandelingen blijven wij altijd in contact met de huisarts / specialist. Hij of zij blijft de behandelend arts, wij zijn daarop een aanvulling."

Meer berichten