Huidtherapeute Angela Koenders in haar nieuwe praktijk.
Huidtherapeute Angela Koenders in haar nieuwe praktijk. (Foto: Bob Awick)
Zakelijk

Paramedische Praktijk Bussum zit per 1 december op nieuwe locatie

  Bedrijven

Paramedische Praktijk Bussum verhuist op 1 december naar de H. Kamerlingh Onnesweg 45. Ook heeft de praktijk een nieuwe naam gekregen: KAN Skin Clinic.

Huidtherapeute Angela Koenders (36) heeft in 2012 de praktijk overgenomen van Margrit Frenzel. "Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de huid. Als klein meisje keek ik naar elke huid en ik wist toen al dat ik daar iets mee wilde doen. Mijn moeder was cliënt bij Margrit, die toen huid- en oedeemtherapeute was. In die periode deed ik de opleiding Schoonheidsverzorging, maar vond het niet echt bij mij passen omdat ik de diepgang in de opleiding miste. Mijn moeder vertelde dat aan Margrit en die zei: "Neem Angela een keertje mee." Ik was toen zeventien jaar en ben bij haar begonnen en heb de opleiding gedaan voor huidtherapeute. Margrit had toen al besloten dat ik dé kandidaat was om haar praktijk over te nemen als ze met pensioen ging. En nu heb ik de praktijk zes jaar en doe het samen met Moniek de Kruijf en Gosine Teuwissen." Ook heeft Angela een 'locatie' aan het Lijsbet Eelantsplein 1 in Weesp.

"Als iemand naar de praktijk komt, beginnen we met een intakegesprek. Je kunt vrijblijvend en kosteloos langskomen voor zo'n gesprek. Tijdens het gesprek vragen we waar iemand voor komt, hoeveel behandelingen er nodig zijn, wat het gaat kosten en of het vergoed wordt door een zorgverzekeraar."

Een huidtherapeutische behandeling is voor mensen die huidproblemen hebben zoals acne, oedeem of littekenweefsel, maar ook pigmentvlekken, couperose, (steel)wratten of anti-aging. Storende haargroei of overbeharing, bij vrouwen en mannen, wordt behandeld met een LightSheer diodelaser. "Vrouwen en mannen die een mooiere en steviger huid willen hebben, kunnen we behandelen met endermologie. Deze behandeling is ook heel geschikt voor mensen die een oudere huid hebben gekregen na bijvoorbeeld een intensieve ziekte. Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met een LPG-apparaat waardoor de huid en het onderhuidse bindweefsel stevig worden gemasseerd. Deze behandeling zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de kwaliteit van je huid en je gelaatstrekken worden verbeterd. Het apparaat gebruiken we ook om littekenweefsel te verzachten en verbeteren, cellulitis, borsten steviger maken als ze bijvoorbeeld door borstvoeding slapper zijn geworden of voor shaping. Dat zijn vetrandjes die je met sporten niet weg krijgt. Onze oedeemtherapie is onder andere voor cliënten die kanker hebben gehad, bloedvatproblemen of na een ongeval. Oedeem is vochtophoping en dat kunnen we behandelen met manuele lymfedrainage. Dit is een massagetechniek die de vochtafvoer van de lymfe uit je arm of been stimuleert. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met een compressie zoals steun- of armkousen."

Angela vertelt dat de reden van de verhuizing is dat de praktijk in het gezondheidscentrum aan de Bremstraat 3 te klein is. "Ik wil graag mijn eigen sfeer creëren. We hebben nu vier moderne behandelkamers. De naam KAN heeft ook een link naar de kwaliteit van het leven van cliënten, want als hun belemmeringen en klachten verdwijnen, neemt de energie en het zelfvertrouwen toe. Met andere woorden: het KAN!"

Meer informatie staat op www.kanskinclinic.nl.
Meer berichten