Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Golfbaan Naarderbos wéér failliet verklaard

Bedrijven

NAARDEN - Weer problemen voor golfbaan Naarderbos: de rechtbank heeft het bedrijf achter de exploitatie van golfbaan Naarderbos en aanverwante horeca, de Golfexploitatiemaatschappij Naarderbos BV, failliet verklaard.

Het faillissement volgt op het eerdere bankroet van Naarderbos Events BV, dat de evenementen op de golfbaan regelt. Als oorzaak wordt genoemd dat het totaal van de golfbaan, horeca en events van Golfbaan Naarderbos niet positief kan worden geëxploiteerd in de huidige kostenstructuur.

Te hoge huur
De golfbaan valt onder het eigendom van Michael van de Kuit, de veelbesproken vastgoedondernemer achter onder meer ook Speelpark Oud Valkeveen en het strandje op steenworp afstand van de golfbaan. Van de Kuit schuift de schuld van het faillissement van zich af en legt de schuld bij MG&H, de eigenaar van het clubhuis op de golfbaan, en de gemeente Gooise Meren. Volgens hem houdt MG&H halsstarrig vast aan onrealistisch hoge huurlasten en is het niet bereid deze aan te passen om tot een houdbare voortzetting van de huurovereenkomst te komen. Deze huurovereenkomst werd overigens door Van de Kuit zelf opgezegd, waarna hij via de rechter een verbeterd contract probeerde te bedingen. Van de Kuit kreeg echter nul op het rekest.

Schuld gemeente
Ook de gemeente krijgt ervan langs. "Nu ook de gemeente Gooise Meren, ondanks zijn verplichtingen op basis van de bestaande samenwerkingsovereenkomst rondom het behoud van de golfbaan, op geen enkele wijze meewerkt aan het snel kunnen realiseren van een vervangend clubhuis, is een onhoudbare en uitzichtloze financiële situatie ontstaan, waarin de golfexploitatiemaatschappij zijn personeel en andere schuldeisers niet langer kan betalen", aldus Van de Kuit in een persbericht. De gemeente legde onlangs een bouwstop op toen er op de golfbaan gebouwd werd aan een tijdelijk clubhuis zonder dat daarvoor een vergunning verleend was. Hoe het nu verder moet met de golfbaan, is nog onbekend. Het is overigens niet de eerste keer dat Golfbaan Naarderbos failliet gaat. De golfbaan kende de afgelopen jaren, mede daardoor, ook al meerdere eigenaren.

De gemeente laat weten dat de toekomst en verloop in deze kwestie de aandacht heeft.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 29 jun, 19:06
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief