Linda is een echte ambachtsvrouw en maakt voornamelijk tassen van leer.
Linda is een echte ambachtsvrouw en maakt voornamelijk tassen van leer. (Foto: Bob Awick)
Zakelijk

Handgemaakte, unieke leren tassen én cadeautjes te vinden bij Owned By

  Bedrijven

BUSSUM - De werkplaats en winkel van Linda Baart vinden we in de kelder van de schoenmakerij aan het Julianaplein 17. Het is prachtig verbouwd en een paradijs voor liefhebbers van leer én cadeautjes.

Linda Baart is de trotse eigenaresse van tassenwinkel Owned By. Haar succesverhaal begon met een hobby, waarop ze zo veel leuke respons kreeg dat ze nu de stap aandurfde om zich volledig te storten op met maken van handgemaakte leren tassen.

Super Largo
Linda vertelt hoe het allemaal zo is gekomen: "Ik maakte op leren notitieboekjes persoonlijke boodschappen en ook begon ik met het maken van tassen. Mijn vriend Michel Corbee is hier bij schoenmakerij Super Largo en samen hebben wij mijn eerste tas gemaakt. Ik werkte eerst nog op een huis-tuin-en-keukennaaimachine, maar al gauw maakte ik gebruik van de machines waar ook schoenen mee gemaakt worden. Ook Martin, de voormalige eigenaar van Super Largo en de oom van Michel, heeft mij veel geleerd over het werken met leer. Zelf ben ik ook al van jongs af aan gek op leer. In het zelf ontwerpen en het werken aan de tassen ging naast mijn fulltime baan veel tijd zitten." 

Interesse
"Op een dag postte een vriendin van mij een foto van mijn tassen op haar Instagramaccount. Zij heeft veel volgers en ik kreeg daar heel veel leuke reacties op én echte opdrachten uit. Winkels waren geïnteresseerd en zo begon ik met het maken van tassen op bestelling." De hobby groeide dus via deze orders uit tot veel meer dan een paar uurtjes werk. Toen Michel in augustus de schoenmakerij overnam, bleek dat ook voor Linda de perfecte mogelijkheid om haar eigen zaak te gaan runnen.

Collectie
"We hebben de hele kelder verbouwd." Dat is goed te zien; niets doet meer denken aan een kelder, eerder aan een hippe werkplaats van een echte ambachtsvrouw.
"Ik verkoop enkel en alleen nog exclusief in Bussum en online. Ik heb een hele tassencollectie in de kleur zwart die ik naar ieders wens kan aanpassen. In deze collecties vind je een damestas, een reistas, noem maar op."

Op maat
"Ook maak ik tassen geheel naar wens. Van shoppers tot chique aktetassen. Ik houd van vintageleer met een vlekje hier en daar. Ik heb hier voorbeelden en kan de tas precies maken zoals gewenst. Je kiest de vorm, de kleur, met of zonder rits, een hengsel, de voering, noem maar op. Alles is mogelijk. Ik heb geen logo's op de tassen staan, ik maak mijn orders speciaal voor iemand. Daarom heet mijn bedrijf Owned By: 'is eigendom van'.

Cadeautjes
Behalve de tassen heeft Linda ook heel veel leuke cadeautjes van leer, waarop eigen tekst gezet kan worden. "Een notitieboek, een paspoorthouder of een etui voor een kapster. Ik zit hier in de kelder en sommige mensen vinden het nog even spannend om te trap naar beneden te nemen, maar ik nodig iedereen uit om een kijkje te komen nemen! Ook online ben ik te vinden via www.ownedby.nl."

Meer berichten