Foto: Sjoerd Stoop

Rechter: gesloopte keuken Golfbaan Naarderbos moet terug

  Bedrijven

NAARDEN - Golfbaanbeheerder Naarderbos Ontwikkeling (NBO), een bedrijf van de veelbesproken vastgoedondernemer en golfbaaneigenaar Michael van de Kuit, moet een keuken terugplaatsen in het clubhuis van de golfbaan. Dat heeft de voorzieningenrechter afgelopen week bepaald. 

De keuken werd weggehaald door Van de Kuit nadat de rechter bepaalde dat de golfbaaneigenaar het clubhuis moest verlaten. De rechter bepaalde dat na een rechtszaak over het huurcontract tussen Van de Kuit en clubhuiseigenaar MG&H. Van de Kuit zegde het huurcontract eerder op, omdat hij de huurprijs veel te hoog vond om de golfbaan rendabel te maken. Met een stap naar de rechter probeerde NBO een nieuw en verbeterd huurcontract af te dwingen. Daar ging de rechter echter niet in mee. 

Na de uitspraak werd het clubhuis door Van de Kuit meteen ontruimd en werd de keuken meegenomen. MG&H tekende daar tegen bezwaar aan en stapte daarop weer naar de rechter. De clubhuiseigenaar kreeg wederom gelijk: de keuken moet worden teruggeplaatst. Doet Van de Kuit dit niet op korte termijn dan moet hij per dag een boete van 500 euro betalen. 

Meer berichten