Docent Ruud van den Brink geeft les in de Pilates Boutique.
Docent Ruud van den Brink geeft les in de Pilates Boutique. (Foto: Bob Awick)
Zakelijk

Squash & Wellness vernieuwt met Pilates Boutique

  Bedrijven

BUSSUM - Squash & Wellness opent deze week de Pilates Boutique voor een fullbody work-out waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt zijn.

"Pilates is goed voor je lichaam en geest en zorgt voor een stabiel, evenwichtig en soepel lichaam", vertelt clubmanager Petra de Jong. "Tijdens pilates train je de dieperliggende spieren, ook wel de core of houdingsspieren genoemd." 

Krachtcentrum
"De core is het krachtcentrum van je lichaam en bestaat uit dieperliggende buik- en rugspieren, bekkenbodem, bilspieren en de binnenkant van je bovenbenen. Door regelmatig te trainen, krijg je een betere houding, worden je spieren sterker en je bewegingen soepeler. De focus ligt tijdens een les volledig op het lichaam en het correct uitvoeren van de oefeningen."

Core-oefeningen
Squash & Wellness heeft drie verschillende vormen van pilates in meerdere lessen per dag. "Al tien jaar staat matpilates op ons lesrooster, waarbij de core-oefeningen met elastiek en ballen op de mat uitgevoerd worden. Met de opening van de Pilates Boutique worden er ook coreversterkende oefeningen op een ligbank, reformer genoemd, of aan een barre gegeven. Bij de reformer-lessen train je op een ligbank met spiraalveren die weerstand geven, zodat je nog meer spierkracht ontwikkelt. Gedurende de lessen op de reformer word je core niet alleen versterkt, maar ook verlengd."

Barre-lessen
Petra vertelt dat je tijdens de barre-lessen met behulp van de barre weer op een andere manier en op muziek dezelfde spiergroepen traint. "Deze work-out is overgewaaid uit de VS en combineert ballet, yoga, cardio en pilates, waardoor je een sterk en strak lichaam krijgt. Het is ook heel populair onder tieners, want de modellen van Victoria Secret doen deze lessen ook zodat ze geen opgeblazen spieren krijgen, maar wel gespierd, strak en sterker worden. Op het rooster staat dan ook de speciale les 'Barre voor Teens'.

De basis
Pilates is de basis voor elke sporter. We hebben veel leden die op hoog niveau hockeyen, golfen, tennissen, hardlopen en fietsen. Een golfer bijvoorbeeld maakt zijn swingbeweging vanuit de rugwervel en kan bij een verkeerde beweging rugklachten krijgen. Door het volgen van pilates-lessen wordt je core verstevigd waardoor je minder blessures oploopt. Met de nieuwe Pilates Boutique heeft men een nog uitgebreidere keuze om deze belangrijke spiergroepen optimaal te trainen."

Workshops
Vanaf donderdag zijn er gratis workshops voor leden in de Pilates Boutique. Inschrijving kan via de servicebalie of bellen met 035-693 50 72. Niet-leden kunnen zich inschrijven en betalen een kleine bijdrage per workshop.

 

 

 

Meer berichten