Huidtherapeut Charlot van Moorst en vaatchirurg Arjan Hoksbergen.
Huidtherapeut Charlot van Moorst en vaatchirurg Arjan Hoksbergen. Foto: Bob Awick
Advertentie

U-Clinic en Derma2Care houden samen open dag op zaterdag 6 oktober

Bedrijven

BUSSUM - U-Clinic en Derma2Care houden zaterdag 6 oktober een gezamenlijke, feestelijke open dag. De twee bedrijven delen een pand aan de Olmenlaan, waar bezoekers de hele middag informatie kunnen opdoen en vrijblijvend om advies kunnen vragen.

Vaatchirurg Arjan Hoksbergen is verbonden aan U-Clinic. Hij gaat op 6 oktober graag met iedereen het gesprek aan over de verschillende behandelingen die er zijn voor spataderen. Drs. Bianka van der Oord is chirurg proctoloog en zal vragen rondom anale klachten beantwoorden.

Hoksbergen is een gerenommeerd arts die ook werkzaam is in zowel het VUmc in Amsterdam als bij de Bussumse focusclinic. Hij zal een gratis quickscan verzorgen van de benen. Zo is te zien of er eventuele lekkages zijn die spataderen veroorzaken."Ik adviseer iedereen met spataderen om langs te komen. Veel mensen zien, onterecht, tegen een behandeling op. Zij herinneren zich hoe het vroeger ging: onder volledige narcose en zes weken gezwachteld. Dat is al lang niet meer zo. Wij werken met de modernste technieken. De behandeling is onder lokale verdoving en duurt gemiddeld een half uurtje." Het grote voordeel van een behandeling in de Bussumse kliniek, ten opzichte van een ziekenhuis, is dat hier de eigen dokter het hele traject begeleidt: van diagnose en ingreep tot de nazorg. De wachtlijst bij U-Clinic is kort. De kosten en vergoedingen van de zorgverzekeraar zijn hetzelfde als bij behandeling in het ziekenhuis.

Derma2Care zal tijdens de open dag om 11.00 uur een peelingdemonstratie geven en om 12.00 uur een vetbevriezingsdemonstratie. Ook vertellen ze over de combinatie van cosmetische en medische behandelingen. "Cosmedische behandelingen, noem ik het", vertelt huidtherapeut Charlot van Moorst. "We kijken naar de conditie van de huid en brengen door middel van een huidanalyse in kaart wat er aan de hand is. Pigmentvlekken, huidveroudering en acne zijn een aantal van de problemen die wij kunnen verhelpen. Maar denk ook aan ontharen van het gelaat, een overbehaarde rug of tatoeageverwijdering. Veel vraag is er naar het 'natuurlijk' oud worden. We werken met lasertechniek waardoor de huid zelf collageen en elastine aanmaakt. Doordat de huid op een natuurlijke manier verjongt is dit een uitkomst voor mensen die niet aan botox en fillers willen beginnen. Vetbevriezing gaan we live demonstreren. Tijdens deze behandeling bevries je het vet, waardoor de vetcellen niet kunnen blijven leven; deze worden vervolgens door het lichaam zelf afgevoerd. Deze techniek gebruiken we bijvoorbeeld voor lovehandles, bovenarmen of voor vet op de buik."

De open dag bij U-Clinic en Derma2Care is zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 14.00 uur aan de Olmenlaan 159 in Bussum.

Uit de krant