[Zakelijk] De Nederlandse Kluis opent nieuw filiaal in centrum van Bussum
Jaap Zeeuw van der Laan toont één van de kluizen.
Jaap Zeeuw van der Laan toont één van de kluizen. (Foto: Bob Awick)
Zakelijk

De Nederlandse Kluis opent nieuw filiaal in centrum van Bussum

  Bedrijven

BUSSUM - De Nederlandse Kluis neemt steeds meer kluizen over die voorheen door banken werden beheerd. In Hilversum zitten ze in de voormalige SNS-bank aan de s-Gravelandseweg 19 en in Bussum is net een filiaal geopend bij de Rabobank aan de Eslaan.

Directeur Jaap Zeeuw van der Laan vertelt dat De Nederlandse Kluis het beveiligen van kluizen als corebusiness heeft. "Dat betekent dat wij de grootste onafhankelijke aanbieder zijn van professionele kluisruimte in Nederland. Wij doen niets anders dan deze ruimtes beheren en doen er alles aan om de veiligheid te garanderen."

Dat veiligheid hoog in het vaandel staat, lijkt logisch, maar mensen die voorheen hun kluis hadden bij bijvoorbeeld de Rabobank in Bussum zullen merken dat de regels nog verder zijn aangescherpt. "We zitten in een voormalig bankgebouw, maar we hebben meer veiligheidseisen."

Live meekijken
De algemeen directeur geeft hier een paar voorbeelden van: "Iedereen die de kluis in wil, moet zich legitimeren. Er loopt altijd een getrainde medewerker mee naar de kluisruimte. Wij registreren al het bezoek via livecamera's. De beelden worden niet alleen op de betreffende vestiging, maar ook extern bekeken. Mocht er dus iemand de kluis betreden die zich niet aangemeld heeft, dan kan zowel bij de balie of extern alarm worden geslagen. We zijn rechtstreeks aangesloten op de meldkamer. Zodra er alarm wordt geslagen is de politie er binnen een mum van tijd."

In het filiaal in Bussum zitten de kluizen onder de grond. Via de trap of lift brengt de medewerker de klanten door de bankkluis de ruimte in waar alle boxen zijn. "Wij geven de kluis vrij, waarna de klant met de sleutel de box eruit kan halen. De klant is de enige met de sleutel, wij hebben geen kopieën. Er zijn altijd aparte privéruimtes beschikbaar als men wat langer de tijd nodig heeft bij de kluis. De medewerkers komen overigens nooit in de ruimte waar de spullen in of uit de boxen worden gehaald. Daardoor weten wij ook niet wat er in de kluizen zit. Kortom, wij doen er alles aan om te zorgen dat de kluizen veilig en 100 procent overvalproof zijn."
De Nederlandse Kluis breidt de komende tijd nog flink uit. "Tegen het eind van het jaar openen we nog vijf locaties in het land. Daarmee hebben we straks 22 filialen."
De kluizen zijn verkrijgbaar in diverse maten. "Van plek voor waardedocumenten tot grote boxen van 90 centimeter hoog. Iedereen die hier meer informatie over wil, nodigen wij uit om een afspraak te maken."

De Nederlandse Kluis is te bereiken op 088 - 744 5555 of kijk op denederlandsekluis.nl.

Meer berichten