Afbeelding
Archieffoto: Bob Awick

HCAW start met twee zeges tegen promovendus

Sport

BUSSUM - Een stroeve start, maar wel twee zeges voor de honkballers van HCAW na het eerste hoofdklasseweekend. De Bussumers waren twee keer te sterk voor Quick Amersfoort: donderdag won HCAW met 4-7 en zondag met 3-7, alleen zaterdag werd er met 3-8 verloren.

Het eerste duel van donderdag was lang erg spannend. HCAW kon na de achtste slagbeurt toch weglopen van de Amersfoorters en won. Zaterdag verstoorde de tegenstander wel het eerste thuisduel van de Bussumers. Het lukte HCAW geen moment om een vuist te maken en mede door enkele fouten kon Amersfoort aan het langste end trekken. 

Een dag later kende HCAW geen problemen. HCAW-werper Chris Pfau  had de tegenstander acht slagbeurten lang in de tang. Nadat Pfau de heuvel had verlaten wist Quick in de negende slagbeurt nog wel twee keer te scoren, maar met zes punten in de zesde inning had HCAW op dat moment al ruim afstand genomen.

Na de duels van afgelopen weekend mag HCAW zich de komende dagen meteen gaan meten met regerend landskampioen Curaçao Neptunus, de ploeg waar het op het Charles Urbanus-toernooi nog met 3-0 van won. Zowel donderdag als zondag staan de twee teams op de Bussumse heuvel, zaterdag gaat HCAW naar Rotterdam. 

Uit de krant