Dames Gooische vieren promotie, heren verliezen van Laren

BUSSUM - De dames van Gooische kijken terug op een fantastische zondag vol goals, bloemen en champagne. En dat alles in de zon, het kon niet op. De promotie naar de Overgangsklasse werd uiteraard goed gevierd.

Tegenstander Upward kwam niet om de punten weg te geven, maar de winst bleef uiteraard in Bussum. Na een dominante eerste helft met doelpunten van Valerie en Duveke, kon de ploeg met 2-0 de rust in. De start van de tweede helft was voor Upward: 2-1 uit een strafcorner. Na enkele minuten werden de dames weer wakker en ging het zoals het moest. Er kwamen mooie combinaties, strafcorners, een strafbal en veldgoals van Nikki, Duveke, Floor, Cunera en Noëlle. De score werd steeds mooier: 7-1.

Volgende week spelen de dames uit in Amersfoort. De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is op 6 mei tegen Bully.

Heren
De heren van Gooische hebben het helaas niet waar kunnen maken. Ze moesten flink incasseren tegen concurrent Laren. Hierdoor is ook de play-offplek voor de promotiepoule uit het zicht.

De dag begon goed met heerlijk weer en veel publiek langs de lijn. Toch liep de wedstrijd niet zoals vooraf werd bedacht. Te snel was het al 0-1 en hoewel dat tot rust ook de stand bleef, kon Gooische niet echt vat op de wedstrijd krijgen.Toch leek er in de rust nog hoop te zijn. Echter, binnen 10 minuten na rust was de wedstrijd gespeeld. Het risico waarmee Gooische speelde werd ongenadig door Laren, waar alles leek te lukken, afgestraft met een paar mooie doelpunten.

Geen tijd
Thiemo Zeeman kon bij 0-4 nog wat terugdoen, maar tijd voor een opleving was er niet. Ondanks de nodige cirkelpenetraties, corners en een strafbal kwam de thuisploeg niet veel verder.
Daim Des maakte nog het tweede Gooische doelpunt, waarna het slotakkoord nog weer voor Laren was. Eindstand: 7-2.