BFC veel te sterk voor Olympia'25

Algemeen

BUSSUM - De mannen van BFC hebben gehakt gemaakt van de Hilversummers. Ze wonnen in de een-na-laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie met 6-1.

De Hilversummers hadden de beste bedoelingen, maar in feite was de wedstrijd al binnen tien minuten gespeeld. Al in de vierde minuut viel het eerste doelpunt na een mooie voorzet van Olivier Blaauw en het schot van Tjerk Posthuma. Vier minuten later scoorde Jostein Ohm. Het werd zijn 25ste doelpunt voor het team.

Doelpunt na doelpunt
Olympia'25 kreeg één kans, maar doelman Ording wist bekwaam de bal uit de hoek te tikken. De 3-0 kwam na twintig minuten toen Jostein Ohm weer scoorde. Vijf minuten voor de thee werd er nog één keer gescoord. Voor rust was het dus al 4-0.

Tweede helft
De tweede helft begon met een enorme kans voor de Hilversummers maar ze konden die niet waarmaken. Vijf minuten later lag aan de andere kant de 5-0 tegen het net. Een op maat genomen hoekschop van Dico Knevel werd door Davey du Maine binnengekopt. Ook voor de verdediger was dit zijn 25ste doelpunt. Nog binnen het uur werd het half dozijn volgemaakt. Olivier Blaauw bezorgde de bal bij Tjerk Posthuma, die voor de derde keer in deze wedstrijd scoorde.

Olympia'25 werd daarna geen strobreed in de weg gelegd om de 6-1 te maken.

Tweede plek
BFC staat nu op de tweede plaats en ze zijn de enige ploeg die koploper Waterwijk kan achterhalen. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen en de club heeft zes punten achterstand. Directe promotie lijkt erg lastig.