Ram staat naast de nummer 1.
Ram staat naast de nummer 1. Foto: Ryu 't Gooi

Ram van de Pas (13) wint bronzen medaille op NK judo

Sport

BUSSUM - De 13-jarige Ram van de Pas heeft brons gewonnen op de Nederlandse kampioenschappen judo. "Een geweldige prestatie", vertelt zijn vader Maarten van de Pas.

In het Groningse Leek was een van de belangrijkste judo-evenementen van het jaar: de Nederlandse kampioenschappen in de leeftijdscategorie tot 15 jaar, waarbij de beste jonge judoka's streden om de Nederlandse titel. "Ram deed voor de eerste keer mee en won drie partijen met overtuiging", vertelt Van de Pas, die sinds 1994 eigenaar is van Ryu 't Gooi Sport.

Brons
"In de halve finale was hij ook goed op dreef en domineerde de wedstrijd. Het was wachten op een score. Helaas bleef deze score uit en viel die aan de andere kant. Er was aan het einde van de wedstrijd onvoldoende tijd voor Ram om dat recht te zetten en gingen we naar huis met een bronzen medaille. Fantastisch gedaan."

Talent
De dochter en zoon van Maarten van de Pas geven ook les bij Ryu 't Gooi Sport. "De kinderen zijn met judo opgegroeid en bij Ram zag je op zijn derde al dat hij een groot talent heeft voor deze sport. Hij is al viermaal districtkampioen Midden-Nederland onder de twaalf jaar geworden."

Olympische Spelen
Van de Pas vertelt dat de droom van zijn zoon is om als judoka naar de Olympische Spelen te gaan, maar dan wel om kampioen te worden. "Altijd mooi zo'n droom en we gaan stap voor stap bekijken hoe hij dat kan bereiken. Het is belangrijk dat Ram zichzelf blijft ontwikkelen en verbeteren."

Uit de krant