Raad buigt zich over verkeersplan Lomanplein

Buurt / wijk

BUSSUM - Nu de verhuizing van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan steeds dichtbij komt, is het ook nodig het P.J. Lomanplein hierop aan te passen. Er is 770.000 euro nodig om het plein opnieuw in te richten.

De betrokkenen hebben meerdere opties besproken. Er is nu voor een variant gekozen. Hierbij is de Fortlaan éénrichtingsverkeer geworden (richting de Zwarteweg) en gelden er op meerdere plekken rondom de nieuwe school stop- en parkeerverboden. Aan het Lomanplein zelf komt een parkeerplaats voor een grote schoolbus voor leerlingenvervoer.

Riolering
Werkzaamheden aan de riolering op het plein en in de omgeving stonden voor 2025 gepland. Het plan is nu om dat naar voren te halen zodat de straat tegen die tijd niet opnieuw open hoeft. Die uitzondering wordt dan ook gemaakt voor de Fortlaan, de Corverlaan en de Graaf Florislaan. 

Haast
De gemeente wil haast maken met de werkzaamheden omdat de school eind juni 2018 klaar is. Als het nieuwe schooljaar start hoopt men dat al het werk klaar is. Dit behelst ook de riolering en de straatverlichting. Vanwege de nieuwe inrichting moeten een paar bomen worden gekapt. Er komen nieuwe bomen voor terug. Op het brede trottoir voor de ingang van de school wordt een lage haag geplant die, volgens de gemeente, past bij de omgeving.

Evaluatie
Met de Vereniging Lomanplein en de OBS Koningin Emma is afgesproken dat de verkeersmaatregelen die zijn verwerkt in het plan (zoals parkeer- en stopverboden), na enige tijd gezamenlijk worden geëvalueerd. Parkeren mag niet voor de deur en ouders en kinderen komen zoveel mogelijk op de fiets.

Uit de krant