Onderhandelingen achter gesloten deuren.
Onderhandelingen achter gesloten deuren. Foto: Bob Awick

Coalitievorming ligt op schema

Politiek

GOOISE MEREN - Achter de schermen wordt nog druk onderhandeld over een nieuw collegeprogramma onder leiding van formateur Alexander Luijten. De eerste concrete resultaten worden na de meivakantie verwacht. Luijten vertelt dat ze op schema lopen.

De basislijnen worden nu neergezet en werkgroepjes met daarin afgevaardigden van diverse fracties bespreken deelonderwerpen. Ook moet gekeken worden wie de nieuwe wethouders gaan worden. Het nieuwe college bestaat uit VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks.

Input
Om inwoners nog enigszins een stem te geven in de speerpunten van het college is er recent een mailadres aangemaakt. Inwoners en organisaties kunnen nu mailen welke punten ze belangrijk vinden en zeker meegenomen moeten worden in de onderhandelingen.

Dertig reacties
Luijten is niet ontevreden met de input tot nu toe. "Dertig reacties hebben we gehad, zowel van individuele inwoners uit Gooise Meren als van belangenorganisaties. Ik wil hier nog even niets inhoudelijks over zeggen, maar wel dat al die verzamelde input wordt besproken met de betrokken partijen."

Aan het eind van deze week zal ook de 'opbrengst' van de verschillende werkgroepen bekend zijn. "Dan weten we hoe concreet zaken al zijn en waar de verschillen zitten.

Uit de krant