Janne Schra
Janne Schra

Youp van 't Hek en Giovanca op Goois Jazzfestival

Algemeen

BUSSUM – Met een flink aantal grote namen wordt op zaterdag 26 maart voor de 28ste keer het Rabobank Goois Jazz Festival in Spant! gehouden. Niet alleen jazz, maar ook allerlei andere soorten muziek worden gespeeld. Ballads, populaire jazz en gospel; alles is vertegenwoordigd op vijf verschillende podia. 

Het evenement wordt georganiseerd door de Kiwanis Naarden/Bussum. Theo Dekker is de programmeur. Hij vertelt dat er enorm veel keuze uit goede muzikanten was. “ WE hebben ervoor gekozen om een leuke mix van stijlen te laten horen. Niet allen jazz, maar ook wereldmuziek heeft een plaatsje gekregen. Met namen zoals Giovanca, Janne Schra en Ruben Hein hopen we ook een jonger en breder publiek te trekken.” 

Dekker verwacht dat ook dit jaar de 2.000 kaarten een week voor de show zijn uitverkocht. “ De verkoop loopt goed, maar er zijn nog kaarten beschikbaar.”  Zelf kijkt hij erg uit naar Gar du Nord, die samen ‘met een dijk van een zangeres’ komt optreden. Er is ook een buitenlandse zangeres uitgenodigd, dat is Catherine Russell.

Verder is het nieuw dat er een foodplaza is ingericht, waar iedereen ontspannen een hapje kan eten, voordat om 17.00 uur het festival wordt geopend door ZO! Gospel Choir, de winnaar van het tv-programma korenslag. Het festival wordt gepresenteerd door Youp van ’t Hek. De opbrengsten gaan naar twee goede doelen; het LilianeFonds en Metakids. Kaarten kosten 42,50 euro en zijn te koop via spant.org of gooisjazzfestival.nl. Of bel de reserveringslijn op: 035 691 39 49.   

 

 

Uit de krant