Gooische verslaat HC Naarden en pakt eerste plaats

BUSSUM - Een dubbelslag voor de hockeysters van Gooische. De Bussumse hockeysters wonnen afgelopen week de streekderby tegen HC Naarden en grepen daarmee de eerste plaats. Gooische won na shoot-outs

De 'burenruzie' tussen Gooische en HC Naarden had alles wat een echte streekderby moet hebben. Langs de kant stonden vele toeschouwers en de twee teams waren tot op het bot gemotiveerd. Gooische startte sterk, maar kreeg geen echt goede kansen. HC Naarden kwam daarna steeds beter voor de dag en speelde erg gedurfd. De eerste grote kans voor de Naarders bezorgde de ploeg dan ook een voorsprong.

Na de rust opende Gooische de jacht op de gelijkmaker. De druk op het doel van Naarden werd steeds groter. Na een strafcorner kwam Gooische terug op 1-1. Gooische nam vervolgens de shootouts beter en pakte daarmee twee punten.

Onzeker Gooische komt tekort
De hockeyers van Gooische hebben afgelopen weekend verloren van Victoria: 1-4.

De Bussumers startten onzeker en kwamen al snel op een achterstand te staan. De ploeg kon daarna geen vuist maken tegen het sterke Victoria en moest voor de thee zelfs een tweede tegentreffer toestaan. Na rust zette Victoria door en was de nederlaag voor Gooische snel zeker. Benjamin Stibbe redde met een schitterend doelpunt nog de eer voor de Bussumers.