Afbeelding
Advertentie

Stimuleren en prikkelen om muziek te (gaan) maken

Ingezonden

REGIO - Als muziekschool ben je doorlopend bezig om mensen te laten ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Steeds breder wordt ook bekend dat muziek maken een onmisbaar element is in de opvoeding van kinderen. De jubilerende Gooische Muziekschool rolt daarom de komende periode de rode loper uit voor kinderen en zeker ook volwassenen om muziek te komen maken, toneel te spelen of te zingen.

Op zaterdag 14 april organiseert de school De Dag van de Muziek! In Bussum en Weesp is de school actief om mensen te laten genieten van muziek en om het zelf ook te proberen.
In Bussum start het programma om 13.00 uur met een open deel waar nieuw geïnteresseerden informatie kunnen krijgen en zich kunnen inschrijven voor een gratis proefles. Om 15.00 uur start het eerste concert. Het avondconcert start om 19.30 uur met een mooi en divers concert. Locatie is Theater Concordia – Graaf Wichmanlaan 46 te Bussum. Entree is gratis.
In Weesp heeft de muziekschool een samenwerking met het Weesper Chamber Music Festival. Als onderdeel van dit festival verzorgt het Nederlands Jeugd Strijkorkest een Cupcakes & Classics concert om 15.00 uur in de Grote kerk aan de Nieuwstraat. Na dit concert, van 16.00 tot 17.00 uur, kunnen geïnteresseerden instrumenten proberen (zijn viool, drums, klarinet, sax en gitaar) en kennismaken met de docenten. Concertbezoek kost € 5,= p.p., kom je om 16.00 uur dan is de toegang gratis.

Als vervolg op Dag van de Muziek houdt de school van 16 tot en met 21 april een proeflesweek.

Tijdens deze week kunnen geïnteresseerden een gratis muziekles krijgen op een instrument naar keuze.
Er kunnen lessen worden gevolgd in Bussum, Laren, Eemnes, Huizen, Weesp en Muiderberg. Voor informatie en aanmelden kunnen geïnteresseerden mailen info@degooischemuziekschool.nl of bellen naar 035 – 693 65 96. De informatie is ook te vinden op www.degooischemuziekschool.nl

Uit de krant