Olivier Blaauw maakte dit seizoen al zeventien doelpunten.
Olivier Blaauw maakte dit seizoen al zeventien doelpunten. Foto: Bob Awick

BFC-aanvaller Olivier Blaauw vertrekt naar Huizen

Sport

BUSSUM - Het was drie weken geleden schrikken bij BFC. Olivier Blaauw maakte bekend dat hij aan het einde van het seizoen de voetbalclub gaat verlaten voor SV Huizen. Het vertrek van de pijlsnelle vleugelspits, die vijftien jaar lang speelde voor cde club aan de Meerweg, is een gevoelig verlies voor BFC.

"Het is een weloverwogen beslissing geweest. Ik heb de ambitie om op een hoger niveau te spelen en wil ervaren hoe ver ik kan komen. En daarbij: verandering is ook weleens goed. Bij Huizen moet ik me opnieuw bewijzen want ik verwacht niet dat ik meteen basisspeler zal zijn. Het eerste contact dateert van ruim een maand geleden. Van het eerste gesprek bij Huizen hield ik een goed gevoel over en na een paar nachten slapen heb ik de knoop doorgehakt." Olivier denkt nog niet aan een volgende stap hogerop. "Eerst maar eens zien wat het volgend seizoen brengt en dan zien we wel weer verder."

Huizen speelt nu nog in de hoofdklasse B. De formatie van coach Erik Assink staat laatste en hoewel de strijd nog niet is gestreden, ligt het degradatiespook naar de 1e klasse op de loer. Daarentegen staat zijn BFC in de derde klasse C er uitstekend voor en promotie naar de tweede klasse via de nacompetitie of het kampioenschap is kansrijk. "Dat Huizen laatste staat, was tijdens mijn gesprek ook al het geval. Dat heeft geen rol gespeeld", vervolgt hij. "Maar de ambitie van de club om een nieuwe weg in te slaan, spreekt mij aan. Een aantal spelers blijft en spelers vanuit andere elftallen zullen doorstromen. Met een aantal nieuwe spelers uit de regio, waaronder ook Jeroen Lamme van SV Loosdrecht, wil men een nieuwe start maken." Het vertrek van Blaauw is een gevoelig verlies voor BFC, want hij voetbalt al ruim vijftien jaar bij de club. De spits schoot al zeventien keer raak en zijn kompaan Tjerk Posthuma noteerde 22 treffers. Beide aanvallers zijn goed voor meer dan helft van de zeventig doelpunten die het elftal van BFC dit seizoen scoorde.

Naast het voetbal verliest Olivier Blaauw zijn maatschappelijke carrière niet uit het oog. "Dit jaar wil ik mijn vierjarige opleiding als fysiotherapeut afronden. Nu loop ik stage op het sportmedisch centrum van de KNVB in Zeist. Dat is een geweldige ervaring: vooral wat daar aan apparatuur staat. Daarnaast werk ik een paar uur bij Fysio Douma in Hilversum, waar ik eerder stage liep. Na mijn studie wil ik eerst werkervaring opdoen, om me dan later in een vakgebied te gaan specialiseren. Het mooie van het vak is patiënten te begeleiden om weer op een gewenst niveau te komen." De komende weken staat het vizier van Blaauw geheel op BFC gericht. "Links- of rechtsom willen we promotie naar de tweede klasse afdwingen. Als kind van de club wil ik met opgeheven hoofd door de voordeur naar buiten om veel later, niemand weet wat de toekomst brengt, door dezelfde deur weer naar binnen te kunnen."

Uit de krant