Het kantoorpand heeft drie verdiepingen en een grote parkeerplaats.
Het kantoorpand heeft drie verdiepingen en een grote parkeerplaats.

KPN-pand Amersfoortsestraatweg: plan voor woningen

Buurt & Wijk

BUSSUM - Het kantoorpand met ondergronds datacenter aan de Amersfoortsestraatweg 81-85 is aangekocht door vastgoedontwikkelaars Van Wanrooij en Boelens de Gruyter. De vastgoedontwikkelaars willen er woningen van maken. 

Het kantoorpand heeft drie verdiepingen met een eigen terrein met 82 parkeerplaatsen. Onder het gebouw zit een bunker die voorheen door KPN als datacenter gebruikt werd. In totaal heeft het gebouw een vloeroppervlak van ruim 7000 m². De koopsom bedroeg 2,75 miljoen euro, blijkt uit kadastercijfers.

In ontwikkeling
Het gebied rondom het gebouw is volop in ontwikkeling. De gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren zijn bezig met een stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van het gemengd woon- en werkgebied Crailo. De vastgoedontwikkelaars gaan, in lijn met de omgeving, de locatie herontwikkelen. De bestemmingsmogelijkheden worden nog onderzocht in samenspraak met de gemeente en het projectbureau Crailo.

Aantrekkelijke gemeente
"Bussum is een aantrekkelijke gemeente aan de rand van het Gooi en een schakel naar Amsterdam", aldus directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. "Het pand heeft veel mogelijkheden en we zijn er trots op dat we het hebben kunnen verwerven."

Directeur John van Wanrooij van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling: "De locatie kent bijzonder goede herontwikkelingsmogelijkheden naar woningbouw. De ligging is een A1-locatie: letterlijk én figuurlijk, en de relatie met het buurtschap Crailo biedt veel kwalitatieve mogelijkheden."

De vastgoedontwikkelaars willen van het kantoorpand woningen maken. Om hoeveel woningen het dan gaat, kunnen de ontwikkelaars nog niet zeggen. Mogelijk zullen er tijdelijk commerciële voorzieningen in het pand worden gevestigd.

Uit de krant