Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick
Foto's

Terugblik op swingend Goois Jazz Festival

Algemeen

BUSSUM - Jazz, funk, soul en food waren de ingrediënten van het Goois Jazz Festival in Spant! Op drie podia konden afgelopen zaterdag de bezoekers genieten van uiteenlopende muziek van jonge talenten tot echte jazzartiesten.

"De bezoekers en ook de artiesten waren zeer enthousiast over het festival", vertelt Pieter Kwak van Kiwanis Club Naarden, organisator van het Goois Jazz Festival.

Olivier van Niekerk
"De 16-jarige Olivier van Niekerk trok veel publiek met zijn optredens. De jonge gitarist gaf drie optredens. Met het Nationaal Jeugd Orkest met Anton Goudsmit stond hij in de grote zaal, met het Sergio Abdoelrahman Quartet in de kleine zaal en in het souterrain met het zijn eigen band; het Olivier van Niekerk Trio.

Bekende namen
New Cool Collective met Benjamin Herman, Lizzy Ossevoort met Bert van den Brink op piano en The Ploctones speelden de sterren van de hemel en iedereen stond te dansen en te swingen. Ook werd er gedanst en genoten van het optreden van Jacqueline Govaert. En DJ Gerard Ekdom draaide op het foodplein, waar je heerlijk kon eten."

Woongroep
Het goede doel dit jaar is woongroep De Olmen in Bussum. "We weten het bedrag nog niet precies, maar we denken dat we ze kunnen steunen met 10.000 euro voor het dakterras. Dit jaar hebben we bewust gekozen voor een kleiner en regionaal project. We zijn een andere weg ingeslagen met de goede doelen. Voorheen hielpen we grotere projecten, maar dat geld was een druppel op een gloeiende plaat."



New Cool Collective.

Jaqueline Govaerts.

Pauline Zurlohe.

Foodplein.

Olivier van Niekerk Trio.

Uit de krant