Afbeelding
Foto: Bob Awick

Miriam van Meerten (VVD) wordt toch geen raadslid

Politiek

GOOISE MEREN - Wethouder Miriam van Meerten (VVD) wordt de komende jaren toch geen raadslid. Ze staat haar behaalde zetel af, zo heeft ze haar partij laten weten. 

Van Meerten behaalde woensdag verrassend genoeg een zetel. Ze stond als lijstduwer onder aan de kieslijst van de VVD, maar behaalde meer dan genoeg voorkeursstemmen. En dat terwijl ze eerder al had aangegeven de gemeentepolitiek te verlaten om zich te richten op nieuwe uitdagingen en meer tijd te besteden aan haar gezien. 

Ze staat haar zetel nu dus af. "Hoezeer ik het werk als raadslid ook waardeer, heb ik dan ook de keuze gemaakt om mijn raadszetel niet in te nemen. Dit doe ik ook in het vertrouwen dat de VVD met een capabele fractie de stem van de inwoners van Gooise Meren goed zal vertegenwoordigen. Dank voor uw steun en waardering", zo laat Van Meerten weten. 

De zetel van Van Meerten wordt hoogstwaarschijnlijk overgenomen door Jens Duyts. De VVD'er viel buiten de boot vanwege de voorkeursstemmen voor Van Meerten en VVD-college Marlène Potjer. 

Uit de krant