Afbeelding

VVD verbijsterd na verkeerd 'stemadvies' van bewonerscomité over Borgronden

Politiek

NAARDEN - Bewonerscomité Mooi Naarden, fel tegenstander van de woningbouwplannen op de Borgronden, heeft zich de woede op de hals gehaald van de VVD. 

Het bewonerscomité, dat vooral bestaat uit bewoners van het naast de Borgronden gelegen Componistenkwartier, heeft problemen met de bouwdichtheid, de stijl van de wijk, de verkeersontsluiting en er zijn zorgen over fijnstof en geluid. Het comité meent dat daarom het huidige plan van tafel moet.

Mooi Naarden maakte onlangs een rondje langs de politieke partijen om, met de verkiezingen voor de deur, de meningen over het Borgronden-plan te peilen. De VVD kreeg vier vragen voor gelegd over het bouwplan en de gevolgen daarvan. De antwoorden van de VVD, en de andere politieke partijen, werden gebruikt voor een 'stemwijzer' voor bewoners van het Componistenkwartier. "Tot onze verbazing bleek dit weekeinde dat Mooi Naarden een eigen tekst had geplaatst bij de VVD, die niet ontleend is aan de door ons geleverde antwoorden", zo laat de VVD weten in een brief op de website. "De VVD is niet gelukkig met deze handelswijze. Het lijkt ons niet in het belang van de bewoners van het Componistenkwartier als vertegenwoordigers van Mooi Naarden informatie van partijen op een eigen wijze gaan presenteren. Tegen de achtergrond van de moeite die de VVD heeft genomen door in gesprek te gaan, deur-tot-deur, met daarnaast een brief met toelichting, begrijpen wij de opstelling van Mooi Naarden ook niet goed."

De VVD stelt dat Mooi Naarden moeite heeft met het feit dat de partij wijst naar de eerdere besluitvorming over de woningbouw op de Borgronden. "De VVD heeft in een vroeg stadium al aangegeven dat de VVD niet van plan is een andere voorstelling van zaken te geven vanwege de verkiezingen. Er is in 2014 een Structuurvisie met bouwplannen aangenomen door de toenmalige gemeenteraad van Naarden, in 2015 gevolgd door een besluit dat daaraan nadere invulling geeft (het soort huizen, beoogde bouwdichtheid). Natuurlijk moeten bouwprojecten voldoen aan de normen en aan de wet, en vandaar dat er nu metingen zijn gestart. Dat vormt het voorbehoud dat voor alle partijen geldt. De VVD blijft de verdere planvorming nauwgezet volgen."

Lees hier de hele brief van de VVD (PDF).

Uit de krant