Afbeelding
Foto: Bob Awick

HCAW van start met oefencampagne

Sport

BUSSUM - Nog een paar weken en dan gaat voor HCAW de hoofdklasse van het honkbal weer van start. Voorafgaand speelt HCAW weer een hele reeks oefenduels. 

Als het weer meewerkt start de oefencampagne van HCAW komend weekend. Dan speelt de ploeg twee keer tegen promovendus Quick Amersfoort. 

Een weekend later doet HCAW zoals elk jaar mee aan het Jan van de Vegde Memorialtoernooi van het Nijmeegse De Hazenkamp. Naast dat gastploeg doen daar Hoofddorp Pioniers en Brasschaat Braves aan mee. Weer een week later doet HCAW mee aan het Ringvaart-toernooi van RCH-Pinguïns. Daar speelt de ploeg tegen RCH-Pinguïns, L&D Amsterdam Pirates en Hoofddorp Pioniers. 

HCAW speelt ook nog twee weekenden tegen achtereenvolgens promovendus Silicon Storks en het Haarlemse DSS. Een weekend voordat de hoofdklasse echt van start gaat houdt HCAW zelf nog het bekende Charles Urbanus-toernooi. Voor het eerst na jaren doet de hele top-4 van de hoofdklasse mee: naast HCAW spelen Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam en Hoofddorp Pioniers.

Uit de krant