Michiel Koekoek van de dorpsraad Muiderberg geeft uitleg.
Michiel Koekoek van de dorpsraad Muiderberg geeft uitleg. Foto: Bob Awick

Geluidsoverlast snelweg onder de aandacht

Buurt & wijk

GOOISE MEREN - Geluidshinder. Een groot probleem voor inwoners van Gooise Meren, en met name het Naarderbos en Muiderberg, last van hebben. D66 vraagt aandacht voor het probleem.

Het Naarderbos blijkt de enige woonwijk langs de A1 te zijn waar geen geluidsschermen staan. En dat is te merken. Speciale meetapparatuur werd erbij gehaald om Kamerleden te laten zien hoe erg het is. Nu hadden ze de pech dat de wind niet goed stond, dus werd het geluid zeker niet op z'n hardst ervaren. Toch bleek dat niet eens nodig zijn. Het continue geruis van de auto's op slechts een paar meter afstand van achter de oude zeedijk was genoeg om de Kamerleden in te laten zien dat enige urgentie op z'n plaats is. De lokale D66 had ook genoeg mensen opgetrommeld om die boodschap te ondersteunen. De stadsraad Muiden, dorpsraad Muiderberg, de werkgroep geluidshinder Naarderbos en de klankbordgroep A1 MinderHinder Gooise Meren waren allemaal aanwezig om te vertellen dat de overlast hinderlijk is en geluidsschermen meer dan wenselijk zijn.

Raadslid Sawan Bruins laat namens D66 Gooise Meren weten dat het bezoek zeker nuttig was. "Ze hebben aangegeven dat ze het oprecht een belangrijk punt vinden. We moeten verdere ontwikkelingen afwachten, maar we hebben er wel vertrouwen in dat de urgentie wordt gevoeld. Zo vertelde iemand die nu in het Naarderbos woont meer geluidshinder te ervaren dan toen zij nog midden in Amsterdam woonde. Het komt doordat het om continu geluid gaat, een bromtoon die niet stopt. Dat betekent: slapen met de ramen dicht omdat het erger is dan in de stad. Overigens komen er naar aanleiding van een D66-motie vanuit de gemeente geluidsmetingen op meerdere plekken, een soort second opinion."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant