Afbeelding
Foto: Bob Awick

BFC komt met Ronald Koeman-toernooi

Sport

BUSSUM - Voetbalclub BFC houdt volgende maand voor het eerst het Ronald Koeman-toernooi. De kersverse bondscoach verbindt officieel zijn naam aan het voetbaltoernooi voor niet-selectieteams. 

Dat BFC juist Ronald Koeman vraagt om zijn naam te verbinden aan het toernooi is niet toevallig, hij heeft een BFC-verleden. "BFC zit een klein beetje in mijn hart. Mijn beide zoons hebben bij de club gespeeld. En zelf heb ik er zeven tegen zeven-voetbal gedaan", vertelt de bondscoach. BFC vernoemde eerder een commissiekamer naar Ronald Koeman, omdat de verbouwing van de kamer mede mogelijk werd gemaakt door de opbrengst van een benefietduel van Koemen met bekende voetbalvrienden. 

Voor Ronald Koeman zelf gaat het verder dan alleen verbinden van zijn naam aan het toernooi. De bondscoach, die tegenwoordig in Naarden woont, zal zich op alle toernooidagen laten zien op het BFC-sportpark. 

Tijdens de toernooien zullen verschillende acties worden gehouden om geld in te zamelen voor de Johan Cruyff Foundation. Ronald Koeman is één van de ambassadeurs van de stichting van zijn oude trainer. 

Uit de krant