BFC zet goede reeks voort

BUSSUM - De goede resultaten van BFC duren maar voort. De Bussumse zaterdagderdeklasser won afgelopen weekend, na hard werken, met 1-5 van ASV Wartburgia en houden daarmee koers aan kop van het klassement.

BFC was vanaf de aftrap te sterkste ploeg van de twee, Wartburgia loerde vooral op de counter. BFC kreeg al snel een paar kansen, maar was met afronden wat onscherp. Gescoord werd er wel: na een krap kwartier kwam BFC op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Dico Knevel, die van net buiten het strafschopgebied hard raak schoot. De voorsprong bleek echter geen opmaat tot meer. Na de goal werd BFC slordiger en speelde het te gehaast en onzorgvuldig. BFC vergat door te zetten en dat gaf Wartburgia de kans om wat terug te doen voor rust.

Na de rust bleef het duel eerst even voort kabbelen. Totdat Maurits Knoop het veld op kwam: koud op het veld nam de jonge BFC'er de bal knap met de borst mee om vervolgens met een geplaatst schot BFC weer op voorsprong te zetten. Het was nu wel een opmaat voor beter spel van BFC. Met nog een kwartier te gaan kon BFC verder weglopen. Een bekeken boogbal van Jostein Ohm zorgde voor de 1-3 en doelpunten van Maurits Knoop en nogmaals Jostein Ohm zorgden ervoor dat BFC alsnog een afgetekende zege boekte.

Komende weekend speelt BFC de kraker tegen Altius, dat tweede staat.