Archieffoto: Berend Jonckers.

BFC doet weer volop mee

BUSSUM - BFC doet weer volop mee om het kampioenschap. De Bussumse zaterdagderdeklasser won afgelopen weekend zonder problemen van ASC Nieuwland (7-1) en zag alle concurrenten punten verspelen.

BFC was vooral de eerste helft erg sterk. ASC Nieuwland trad na een knappe zege een week eerder met veel vertrouwen aan op het Bussumse veld, maar dat vertrouwen kreeg al snel een deuk doen BFC veel beter bleek. BFC kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Olivier Blaauw. Snel daarna maakte Tim Vrakking meteen al de tweede Bussumse treffer. Even weglopen voor een plaspauze was er voor de bezoekers langs de kant amper bij voor rust.

Na een paar kansjes voor de tegenstander kwam BFC halverwege de eerste helft al op 3-0. Nadat linksachter Joeri Ebbelaar op onnavolgbare wijze de achterlijn haalde en een knappe voorzet afleverde kon Tjerk Posthuma de bal tegen de touwen werken. Posthuma liet voor rust vervolgens nog twee keer van zich horen en begeleidde zijn ploeg naar een 5-0 ruststand.

BFC na rust slordiger
Na de rust hervatte BFC al meteen weer met waar het voor rust mee begonnen was: doelpunten maken. Een afgemeten hoekschop van Jostein Ohm werd door Olivier Blaauw bekeken tegen de touwen gekopt. Het duel was daarmee definitief gespeeld. Dat zorgde er wel voor dat BFC wat slordiger werd. Tjerk Posthuma kon vanaf elf meter de zevende Bussumse treffer scoren nadat aanvoerder Dico Knevel onreglementair tegen de grond werd gewerkt.

BFC heeft na afgelopen weekend nog één punt achterstand op de nummer twee van het klassement en vier op de koploper.