Afbeelding
Archieffoto: SV Spakenburg/Theo Hartog

Bussumse voetbalcoach Twisker (ASV De Dijk) op straat gezet

Sport

BUSSUM - De Bussumse voetbalcoach Jochem Twisker moet het een half jaartje doen zonder club. Voetbalclub ASV De Dijk heeft de Bussumer op straat gezet na enkele slechte resultaten. 

Twisker heeft na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Kozakken Boys (0-3) van het bestuur te horen gekregen dat een groot deel van de spelers groep geen vertrouwen meer heeft dat de coach het team weer aan het voetballen krijgt. De Bussumer noemt het besluit zelf 'lachwekkend'. "Ik heb het mijn aanvoerder gevraagd, maar die herkent zich in ieder geval totaal niet in het geschetste beeld", aldus Twisker tegen Voetbal247

Het ontslag van Twisker is het volgende dieptepunt in de al langer slepende soap bij de club van Amsterdam-Noord. De soap begon toen geldschieter Heino Braspenning de club de rug toekeerde na gedoe met het bestuur. Daarop besloten enkele spelers ook op te stappen en holden de resultaten van ASV De Dijk achteruit. 

Jochem Twisker zou aanvankelijk aan het eind van het seizoen stoppen bij ASV De Dijk. De Bussumer heeft al een nieuwe club: vanaf volgend seizoen staat het voor het eerste elftal van de topamateurs van USV Hercules.  

Uit de krant