Afbeelding
Foto: BFC Bussum

BFC trekt aan langste end na knotsgek duel

Sport

BUSSUM - Voetballend kon het op bepaalde momenten wel wat beter, maar de toeschouwers langs het veld werden elke seconde wel vermaakt: het duel tussen BFC en Cobu Boys was afgelopen weekend een waar spektakel stuk. BFC pakte met 6-4 de punten, maar de echter winnaar was het publiek langs de kant. 

BFC startte erg sterk en stond al vlot op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Olivier Blaauw: eerst werd de Bussumer op maat bediend door Jostein Ohm, even later leidde een knappe pass van aanvoerder Dico Knevel tot een doelpunt. BFC was vooral het eerste half uur verreweg de betere ploeg, maar veel van de Bussumse kansen werden om zeep geholpen. Dat laatste gaf Cobu Boys hoop: nog voor rust werd het 2-1 en leek het zelfs nog even 2-2 te worden.

Na rust meer doelpunten
Na de rust gaf Cobu Boys meer gas, waar BFC op de meeste momenten maar slecht grip op kreeg. Dat het 2-2 werd was dan ook geen verrassing. Na de tweede goal bleef Cobu Boys aanzetten en kreeg het goede kansen op meer treffers. BFC kon vooral met counters voor gevaar zorgen. Dat had succes. Tjerk Posthuma kon BFC na een goede pass van Olivier Blaauw weer op voorsprong zetten. Erg lang kon de ploeg naar overigens niet van genieten, want er stond al snel weer 3-3 op het scorebord. 

De twee ploegen openden vervolgens de jacht op de winst en dat deed BFC het best. Na een paar gemiste kansen volgden doelpunten van Olvier Blaauw, Davy du Maine en Tjerk Posthuma. Cobu Boys kon er maar één treffer tegenover zetten, waardoor BFC won. 

Uit de krant