Fouten kosten SDO de zege tegen De Bataven

BUSSUM - Een hele reeks fouten heeft SDO afgelopen weekend de zege gekost tegen De Bataven. Hoewel SDO de beste kansen had, stapten de twee ploegen na anderhalf uur voetballen met 1-1 van het veld.

Alleen de achterhoede van SDO kreeg na afloop een voldoende, verder was het meestal ondermaats. SDO voerde de boventoon met veel verkeerde passes en het ontbrak de ploeg aan kracht om kansen af te maken. Kansen waren er wel. Al voor rust kreeg SDO een paar goede kansen om op voorsprong te komen, hoewel De Bataven het meest aan de bal was.

De Bataven kwam voor rust op voorsprong: Daan Basten schoot hard en laag langs SDO-keeper Dion Thomas. Daarna was het de keeper van De Bataven die een hoofdrol op zich nam: de keeper stopte een paar goede kansen van de Bussumers. Alleen toen Rick van der Velden aan mocht leggen voor een strafschop moest de De Bataven-doelman zich gewonnen geven.

Na de rust was er amper nog wat te beleven. SDO kreeg nog één echte kans om alsnog aan het langste end te trekken: Gerrit Snijders kwam alleen voor de keeper, maar schoot ver naast.