Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Rem windmolentje kapot, watertoren ontruimd

Natuur en Milieu

BUSSUM - De watertoren en het aangesloten kantoorgebouw aan de Bussumergrindweg zijn donderdag ontruimd geweest omdat er een kans bestond dat het windmolentje op het dak losliet. Volgens een woordvoerder ging het om een kleine kans, maar werd het zekere voor het onzekere genomen. 

Het windmolentje bovenop de watertoren wekt energie op voor het kantoorgebouw. Op dagen van harde storm zoals donderdag gaat normaal gesproken de rem erop vanwege het gevaar dat het zes meter hoge ding kapot gaat. De rem heeft het echter begeven, waardoor het windmolentje erg hard draaide. "Er bestaat een kans dat het windmolentje loslaat en door het dak zakt. Die kans is echt heel klein, maar we willen het risico niet nemen. Het is een gevaarte van zes meter hoog. We hebben al het personeel naar huis gestuurd uit voorzorg", vertelde woordvoerder Sjoerd Riedstra donderdag. 

Het personeel van het kantoorpand werkte grotendeels thuis verder. Het gebouw werd later op de dag weer vrijgegeven. 

Week geleden ook al problemen 
Een week geleden, toen het ook al hard stormde, waren er ook al problemen met de watertoren. Toen dreigde dakplaten los te laten en op de weg en het spoor te waaien. 

Uit de krant