Het parkeerdek is over twee weken klaar.
Het parkeerdek is over twee weken klaar. Foto: Bob Awick

Bensdorp verrijst boven de grond

Buurt / wijk

BUSSUM - Het is menig Bussumer niet ontgaan dat bouwplaats Bensdorp nu echt de lucht in schiet. Suzanne Marquering van Noordersluis Bouwgroep vertelt dat de bouw mooi op schema ligt en dat alles aan het eind van dit jaar klaar is.

"Er gebeurt nu heel erg veel. We komen boven de grond uit en bovendien zetten we nu per drie weken een verdieping boven op de gebouwen A en E. Het zogenoemde gebouw A, waar Dudok Wonen met sociale woningbouw komt, zal half april als eerste het hoogste punt bereiken. Twee weken later volgt gebouw E van Delta Lloyd, waar de particuliere verhuur in komt. Dat is het pand waarin de gerestaureerde zuilen en ornamenten geplaatst worden."

Ook het beroemde Brosgebouw, dat als enige originele pand blijft bestaan, krijgt binnenkort een grote make-over. "De lofts die hierin komen zijn allemaal verkocht. De individuele keuzes worden nu doorgegeven. Zo heeft iemand gekozen voor een patio, een soort dakterras. Dit pand zal eind februari geheel in de steigers worden gezet. We metselen eerst een nieuwe gevel in de noordzijde, daarna volgt het trappenhuis, het dak en dan alle wanden."

Aan het einde van het jaar wordt het complete Bensdorp-project opgeleverd. Als allerlaatste staan de aanleg van de weg en de inrichting van het terrein op het programma.

Uit de krant