Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Bussum op IJs houdt 'supergoed gevoel' over aan jubileumeditie

Cultureel

BUSSUM - De organisatie van Bussum op IJs kijkt met een 'supergoed gevoel' terug op de tiende editie van Bussum op IJs. "De sfeer was ontzettend goed, het is bijna elke dag lekker druk geweest. We hebben heel goed gedraaid met veel schaatsende kinderen. Wij hebben als organisatie enorm genoten."

De schaatsbaan vertrok maandag weer na een maand lang schaatspret. 

Het aantal bezoekers was gelijk aan voorgaande jaren. Wel was het restaurant dit jaar echt drukker dan de vorige keer. Ander opvallend punt was dat het weer niet erg meezat. Zo was er flink wat regen en begon het schaatsevenement zelfs met sneeuw.

Vele hoogtepunten
Saskia Aupers van de organisatie laat weten dat ze terugkijkt op vele hoogtepunten. "Zo'n laatste zondag met een zonnetje, veel kinderen aan het schaatsen en de hele dag een vol terras is wel echt een feestje. Maar ook curling, ijshockey, de pubquiz en de kaasfondueavond waren een groot succes. Veel kinderen van vrijwilligers hebben hier dit jaar werkervaring opgedaan. Achter de bar, als ijscontroleurs, als begeleiders bij kinderpartijtjes. Zo zie je dat Bussum op IJs echt voor iedereen is. Verder gaan we nog evalueren, maar in ieder geval moeten de toiletten beter. De wagen stond niet goed waardoor het er vies was. Nog onze excuses daarvoor."

Bussumer van het Jaar
Bussum op IJs werd dit jaar ook verkozen tot Bussumer van het Jaar. De prijs die namens deze krant werd uitgereikt werd goed ontvangen. "Het leek wel alsof we jarig waren. We werden de hele dag gefeliciteerd, zelfs via mail en WhatsAapp. Je merkt ook dat de ijsbaan vorig jaar erg gemist werd en dat iedereen achter dit teken van waardering stond. En wij zijn supertrots op al onze vrijwilligers."

Uit de krant