Mike Smit werd door 15 mensen voorgedragen.
Mike Smit werd door 15 mensen voorgedragen. (Foto: Bob Awick)

Vrijwilligers zeer vereerd met prijs

GOOISE MEREN - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Gooise Meren werden gisteren ook de lokale vrijwilligersprijzen uitgereikt; de Kleine Johannes en het Naardens Compliment. 

Het Naardens Complement ging naar Paul Koster en Gerda Hafkamp. De Kleine Johannes was voor Mike Smit en Lidemey Visser. De Muider Roemer was voorgedragen aan iemand die door persoonlijke omstandigheden van de prijs afzag.

Voor vrijwilligers uit Bussum is er de Kleine Johannes. Dit jaar ging deze oorkonde naar Mike Smit omdat hij al bijna tien jaar het zwerfafval opruimt in Bussum en Naarden. "Maar liefst vijftien mensen hebben Mike voorgedragen voor deze prijs", zegt de trotse wethouder Miriam van Meerten. Mike ontving een groot applaus en is supertrots dat hij het beeldje heeft gekregen. "Ik had het niet gedacht en ik vind het beeldje heel mooi. Bij mij thuis komt het bovenop de kast zodat ik het elke dag kan zien."

Lidemey Visser
De andere Kleine Johannes was voor Lidemey Visser. Wethouder Marleen Sanderse vertelde dat Lidemey de drijvende kracht is achter het Seniorencafé van de Algemene Seniorenvereniging Gooise Meren. "De vereniging heeft als doel op te komen voor de lokale belangen van de leden zodat ze in staat zijn deel te nemen aan de samenleving. En daar zet Lidemey zich al jaren onvoorwaardelijk voor in en daarom is dit beeldje met volle overtuiging voor haar." Lidemey was totaal verrast en door haar man meegenomen naar de receptie. "Ik had niets in de gaten totdat ik mijn naam hoorde. Geweldig dat ik deze prijs heb gekregen en dat ik daar voor gewaardeerd wordt. Maar eigenlijk vind ik het heel gewoon dat je vrijwilligerswerk doet. Ik doe het al mijn hele leven."

Lidemey Visser uit Bussum.

Paul Koster
Het Naardens Compliment werd uitgereikt aan Paul Koster. Hij doet al vijftig jaar vrijwilligerswerk bij de Kindertuinen voor leerlingen uit groep 5,6 en 7 van basisscholen uit Bussum en Naarden en sinds 2013 is Paul ook voorzitter. Paul was helemaal verrast en met een smoes naar de receptie gelokt. "Ik had echt niet verwacht dat ik deze prijs zou krijgen en vind het geweldig. Het werken met de kinderen geeft mij heel veel voldoening, ook omdat ze nog zo bewonderd kunnen zijn over planten en dieren."

Paul Koster uit Naarden.

Gerda Hafkamp
Het tweede Naardens Compliment ging naar Gerda Hafkamp voor haar inzet als vrijwilliger bij de Ondernemersvereniging Naarden Vesting, de Braderie, stichting Nationale gedenkdagen en het Oranjecomité. "Superleuk dat ik deze prijs heb gekregen", vertelt Gerda. "Het vrijwilligerswerk is niet altijd even makkelijk, maar door de vele positieve reacties geef ik nooit op want ik haal er veel voldoening uit."

Gerda Hafkamp uit Naarden.

Meer berichten