Afbeelding
Foto: Bob Awick

Nep-verkoper steelt bankpassen bejaarde vrouw

Politie

BUSSUM - Een nep-verkoper heeft woensdagochtend aan de Lange Heul een bejaarde Bussumse vrouw bestolen. Dat meldt de politie. 

De man deed zich voor als medewerker van Ziggo en stond 's ochtends voor de deur van de vrouw. De man gaf aan langs te komen om het abonnement van de vrouw te bespreken. De man kon vervolgens de bankgegevens en codes van de vrouw ontfutselen. 

Nadat de man vertrok kreeg de vrouw argwaan. Ze merkte al snel dat haar bankpassen gestolen waren. Toen ze de bank belde om haar passen te blokkeren bleek er al een geldbedrag opgenomen. 

Dader wordt nog gezocht
Er wordt nog gezocht naar de nep-verkoper. De man reed na afloop weg met een donkergekleurde auto. Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur van ongeveer 35 tot 40 jaar oud. De man was ongeveer 1.70 meter lang, heeft een mager postuur en kort zwart haar. De man droeg een donkere lange jas met een bontkraag en had een opvallende donkere broek met witte stipjes. 

De politie roept mensen die meer weten over de diefstal contact op te nemen. Bellen met de politie kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Uit de krant