Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Onderzoek naar poging doodslag op Bussumer

Politie

BUSSUM - De politie is een onderzoek gestart naar de mogelijke liquidatiepoging op een 32-jarige man uit Hilversum en een 32-jarige Bussumer bij het ESSO-tankstation aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum. Het Hilversumse slachtoffer is de bekende en omstreden opiniemaker Youness Ouaali. 

Maandag rond 19.45 uur zaten de twee in een geparkeerde auto bij het tankstation, pal naast het MBO College. Vervolgens zagen zij een onbekende man op de auto aflopen en een vuurwapen richten op de Bussumer. Het wapen weigerde echter en de twee konden wegrijden.

De politie werd ingeschakeld. Agenten zetten de omgeving af, maar de verdachte - 1,80 meter lang met een normaal postuur, werd niet gevonden. Hij was volledig in het donker gekleed en had mogelijk een regenjas aan.

De Hilversummer, voorheen woonachtig in Bussum, is iemand die graag zijn mening geeft op Facebook en Youtube en daarom regelmatig wordt bedreigd met de dood. Onduidelijk is of er een verband is met dit incident. Ouaali vermoedt wel dat deze 'poging doodslag' gericht was op zijn vriend en niet op hem. "Maar doordat het zo lomp ging met het vuurwapen, heb ik ook een paar keer in de loop (van het pistool, red.) gekeken."

Uit de krant