Afbeelding
Foto: Bob Awick

Burgemeester betreurt eventuele sluiting speelpark Oud-Valkeveen

Politiek

GOOISE MEREN - Speelpark Oud-Valkeveen hangt een sluiting boven het hoofd. Daarmee dreigt speelpark-ondernemer Michael van der Kuijt vanwege de 'vermakelijkhedenretributie' die het speelpark vanaf komend jaar moet betalen. Burgemeester Han ter Heegde laat weten dat zeer te betreuren. 

Als de burgemeester het zelf zou mogen zeggen, kunnen bezoekers nog vele jaren een bezoekje brengen aan speelpark Oud-Valkeveen "Het is een fantastische voorziening, die duizenden kinderen en hun ouders veel plezier brengt. Het besluit tot eventuele sluiting is zeker niet onze beslissing, het is aan de ondernemer. Wat ons betreft blijft Oud-Valkeveen zeker open", aldus burgemeester Ter Heegde. "Natuurlijk begrijpen wij de teleurstelling en de boosheid van de ondernemer dat een meerderheid van de gemeenteraad voor het park, maar ook voor andere grotere attracties in Gooise Meren, vermakelijkhedenretributie heeft ingevoerd."

De burgemeester stelt dat de 'vermakelijkhedenretributie' absoluut niet wordt doorgevoerd om ondernemers te pesten. "Geen enkele ondernemer zal er blij mee zijn, maar de maatregel is wel bedoeld om kosten die de gemeente voor deze populaire voorzieningen maakt (bijvoorbeeld wegonderhoud, parkeren en handhaving), te dekken. De gemeente gaat graag het gesprek aan met de ondernemer van Oud-Valkeveen, met als inzet het openhouden van het park."

Uit de krant