Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Week van de waarheid voor Crailo

Buurt / wijk

GOOISE MEREN - Nog een krappe week en dan bepalen de gemeenteraden van Gooise Meren, Hilversum en Laren samen of ze de grond van Crailo kopen. Een grote stap naar het bouwen van 'buurtschap Crailo', een supermoderne woonwijk met plek voor bedrijven. Maar komt het ook zover? 

De plannen voor de bouw van het 'voorbeeldbuurtje' kan rekenen op steun van de gehele raad. Want dat de bouwplannen voor de woonwijk een meerwaarde vormen, ook voor Gooise Meren, dat beseft men wel. "We hebben een heel mooi plan voor ons. En woningbouw, en dan vooral sociale woningbouw en in het middensegment, hebben we heel hard nodig", zo spreekt Hugo Bellaart namens de gehele gemeenteraad. "Kortom: we zien Crailo echt als een kans."

Maar voordat er volgende week een akkoord komt over de aankoop van Crailo en de bouwplannen moet er nog wel wat gebeuren. De gemeenteraad van Gooise Meren heeft, unaniem, wel een paar zorgen. Zorgen over het gebrek aan zeggenschap over wat er straks allemaal gaat komen, zorgen over de manier waarop afspraken worden vastgelegd, zorgen over de rol van buurtbewoners en ook zorgen over de snelheid waarmee het Crailo-project doorgevoerd wordt. "Daarover moet overeenstemming worden bereikt, óók met Hilversum en Laren", stelt Bellaart.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant